search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:51
MENU CLOSE

Υπό διωγμό 6.000 συμβασιούχοι με δίκες-εξπρές

28.08.2013 05:59
Υπό διωγμό 6.000 συμβασιούχοι με δίκες-εξπρές - Media

Σε δικαστική εκκαθάριση έως την 1η Νοεμβρίου οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου που ανήκουν στην κατηγορία των συμβασιούχων

Σε δικαστική εκκαθάριση έως την 1η Νοεμβρίου οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου που ανήκουν στην κατηγορία των συμβασιούχων και οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται και να αμείβονται βάσει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων, αν και οι συμβάσεις τους έχουν καταγγελθεί.

Πρόκειται για εργαζόμενους που μετά τη λήξη της σύμβασής τους προσέφυγαν στα δικαστήρια κατά του Δημοσίου με το σκεπτικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Οι συμβασιούχοι αυτοί, μετά την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων λαμβάνουν προσωρινή δικαστική εντολή με την οποία παραμένουν στις θέσεις τους έως ότου εκδικαστούν οι υποθέσεις τους. Ωστόσο, με αλλεπάλληλες αναβολές η εκδίκαση των υποθέσεων καθυστερεί σημαντικά.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, ο υπουργός Δικαιοσύνης πιέζει για την εκδίκαση των υποθέσεων αυτών -εκτιμάται ότι πρόκειται για περίπου 6.000- έως την 1η Νοεμβρίου, βάσει σχετικού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Στόχος είναι βάσει των δικαστικών αποφάσεων να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι αυτοί από το Δημόσιο, ενώ θα επιχειρηθεί να συμπεριληφθούν στο μνημονιακό στόχο των απολύσεων από το Δημόσιο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης θα θέσει μετ’ επιτάσεως το θέμα στην τρόικα, αν και στην πρώτη του προσπάθεια, όταν πρωτοανέλαβε, εισέπραξε αρνητική απάντηση από τους δανειστές.

Υπενθυμίζεται ότι έως το τέλος του 2013 πρέπει να έχουν απολυθεί 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι και εντός του 2014 ακόμη 11.000.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:50