search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:41
MENU CLOSE

Θλιμμένη Τζάσμιν

28.08.2013 21:00
Θλιμμένη Τζάσμιν - Media

Μόνο άξιος θαυμασμού μπορεί να είναι αυτός ο μικροσκοπικός Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης, που κοντεύει τα 80 και τηρεί με απόλυτη συνέπεια την απόφασή του να γυρίζει τη μία ταινία μετά την άλλη.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Σάλι Χόκινς, Άλεκ Μπάλντουιν
 
Μόνο άξιος θαυμασμού μπορεί να είναι αυτός ο μικροσκοπικός Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης, που κοντεύει τα 80 και τηρεί με απόλυτη συνέπεια την απόφασή του να γυρίζει τη μία ταινία μετά την άλλη. Για τον Γούντι Άλεν, όπως και για μερικούς ακόμα δημιουργούς που δεν αντιμετωπίζουν το σινεμά με σοβαροφάνεια, το να σκηνοθετείς ασταμάτητα είναι σα να πηγαίνεις κάθε μέρα στη δουλειά: θα υπάρξουν μέρες ανίας, όμως μέσα από αυτές θα γεννηθούν οι μέρες της έμπνευσης.
 
Τη μερίδα του λέοντος από την επιτυχία της ταινίας κρατά ανεπιφύλακτα η θαυματουργή συνάντηση του Γούντι Άλεν με την Κέιτ Μπλάνσετ, η Τζάσμιν του τίτλου, σύζυγος ενός εκατομμυριούχου μεγαλοχρηματιστή που καταδικάζεται για απάτη και αυτοκτονεί στη φυλακή. Έκπτωτη βασίλισσα που από τη μια μέρα στην άλλη χάνει τα πάντα, η Τζάσμιν θα πρέπει να μετακομίσει από τη Νέα Υόρκη στο Σαν Φρανσίσκο και να ζήσει με την αδελφή της, με την οποία μέχρι πρότινος τη χώριζε μια χαώδης ταξική διαφορά.
 
Η θλίψη της Τζάσμιν και η ανάγκη να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο μιας από τις συνήθεις κομεντί του Γούντι Άλεν ή ενός από τα δράματα που σπανιότερα παραδίδει. Όμως εδώ ο τόνος είναι ανάμεικτος όσο λίγες φορές στο παρελθόν του σκηνοθέτη. Όπως και σε άλλες κορυφαίες στιγμές του, ο Γούντι Άλεν αποδεικνύεται πραγματικός βιρτουόζος επειδή κάνει την τέχνη του να φαίνεται απλή, σχεδόν ανύπαρκτη.
Εάν η «Θλιμμένη Τζάσμιν» έχει ήδη κερδίσει μια λαμπρή θέση στην ιστορία, είναι σε κάθε περίπτωση για το χτίσιμο της ομώνυμης ηρωίδας. Προς τιμήν του, ο 78χρονος δημιουργός παριστάνει τον αόρατο και αφήνει την Μπλάνσετ να βάλει την υπογραφή της σε αυτό το υπέροχο γυναικείο πορτρέτο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03