search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:44
MENU CLOSE

Τρομοκρατία και «τρομοκρατία»

28.08.2013 21:00
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 17 άνθρωποι που προσεύχονταν σε τζαμί σκοτώθηκαν από βόμβα σε χώρο λατρείας - Media

Οι ναοί είναι κατά βάση τόποι λατρείας του Θεού αλλά κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του.

Οι ναοί είναι κατά βάση τόποι λατρείας του Θεού αλλά κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του.
 
Δεν είναι άλλωστε δύσκολο  για ανθρώπους με κακές προθέσεις  να διεισδύσουν στα μυαλά των  θρησκόληπτων και να τους μετατρέψουν  από πιστούς σε τρομοκράτες. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η ετήσια έκθεση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης σε ότι αφορά την τρομοκρατία.
 
Η αμερικάνικη αστυνομία  θεωρεί ότι ορισμένα από τα τζαμιά που υπάρχουν στη μεγαλούπολη  απέχουν παρασάγγας  από το να λειτουργούν σαν σφηκοφωλιές εκκολαπτόμενων τρομοκρατών.
 
Αυτό βέβαια δημιουργεί σοβαρά ζητήματα αφού αν η αστυνομία χαρακτηρίσει κάποιο τζαμί ως ύποπτο για σύναξη τρομοκρατών, αυτόματα ο κάθε πιστός που προσέρχεται για να προσευχηθεί, μπαίνει στο στόχαστρο ως πιθανός τρομοκράτης και παρακολουθείται.
 
Μετά από την επίθεση  της 9ης Σεπτεμβρίου του 2001, η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει θεωρήσει ύποπτα δώδεκα τζαμιά στην περιοχή της δικαιοδοσίας της.
 
Για να θεωρηθεί επισήμως ένας τόπος ως «γιάφκα» τρομοκρατών θα πρέπει να συμφωνήσει και το FBI, το οποίο εν τέλει ερευνά τις καταγγελίες των τοπικών αστυνομικών αρχών και τις αξιολογεί αναλόγως. Οι ομοσπονδιακοί δεν συμφώνησαν σε καμία περίπτωση με τις προτάσεις της αστυνομίας της πόλης αλλά αυτό δεν εμπόδισε την εξάπλωση του σχεδίου. Με αφορμή την υποψία για ύπαρξη τρομοκρατικών πυρήνων στα τζαμιά, η αστυνομία έβαλε πληροφοριοδότες σε κάθε ένα από αυτά αλλά και δικά της μέλη στον μεγαλύτερο Αμερικανο-Αραβικό σύνδεσμο που εδρεύει στο Μπρούκλιν.
 
Όλα αυτά ήρθαν στο φως  με την έκδοση ενός βιβλίου δύο  δημοσιογράφων του Associated Press που καταγράφει λεπτομερώς τις συγκεκριμένες αλλά και άλλες παρεμφερείς ενέργειες καθώς και το γεγονός ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει μηνυθεί από ανθρωπιστικές οργανώσεις για ρατσιστική συμπεριφορά και αντισυνταγματικές μεθόδους.
 
Ο αρχηγός της αστυνομίας Ρέϊμοντ Κέλι δικαιολογήθηκε λέγοντας «οι μυστικοί αστυνομικοί δεν μπαίνουν στα τζαμιά όποτε θελήσουν ή για να προσβάλουν το χώρο, αλλά μόνο όταν ακολουθούν κάποια στοιχεία» αλλά η έρευνα των δύο δημοσιογράφων έδειξε ότι σκοπός των αρχών της πόλης είναι η διείσδυση σε όσο το δυνατόν περισσότερες ισλαμιστικές οργανώσεις και ει δυνατόν να μπαίνουν άνθρωποι δικοί της σε υψηλά πόστα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:42