search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:29
MENU CLOSE

Δαμασκός: Οι Δυτικοί ευθύνονται για τα χημικά

28.08.2013 14:13
Δαμασκός: Οι Δυτικοί ευθύνονται για τα χημικά - Media

Ευθύνες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία για τη χρήση χημικών επιρρίπτει η Δαμασκός, προσθέτοντας μάλιστα πως τα ίδια χημικά θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον οι τρομοκράτες κατά της Ευρώπης.

Ευθύνες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία για τη χρήση χημικών επιρρίπτει η Δαμασκός, προσθέτοντας μάλιστα πως τα ίδια χημικά θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον οι τρομοκράτες κατά της Ευρώπης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάιζαλ Μοκντάντ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία βοήθησαν τρομοκρατικές οργανώσεις να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στη Συρία και ότι οι ίδιες οργανώσεις θα χρησιμοποιήσουν σύντομα τα όπλα αυτά εναντίον της Ευρώπης.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους έξω από το ξενοδοχείο "Φορ Σίζονς" στη Δαμασκό, ο Φάιζαλ Μοκντάντ δήλωσε πως παρουσίασε στους επιθεωρητές του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα στοιχεία ότι "ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις" χρησιμοποίησαν αέριο σαρίν σε όλους τους τόπους των φερόμενων επιθέσεων.

"Επαναλαμβάνουμε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι αυτές που χρησιμοποίησαν (χημικά όπλα) με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας και αυτό πρέπει να σταματήσει", δήλωσε. "Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα χημικά όπλα θα χρησιμοποιηθούν σύντομα από τις ίδιες οργανώσεις εναντίον του λαού της Ευρώπης", πρόσθεσε.

Περίπου 10.000 Σύροι διέσχισαν το τελευταίο 24ωρο τα σύνορα με τον Λίβανο εξαιτίας των ανησυχιών ότι επίκεινται δυτικά πλήγματα εναντίον της χώρας τους, έκανε γνωστό στο Γερμανικό Πρακτορείο ένας Λιβανέζος συνοριακός φρουρός. "Ήταν κυρίως άμαχοι -γυναίκες και παιδιά- που έρχονταν από διάφορες περιφέρειες της Δαμασκού", πρόσθεσε ο φρουρός.

Σημείωση:
Στη φωτογραφία Ισραηλινοί προμηθεύονται μάσκες αερίου καθώς φοβούνται πως μία επίθεση των Δυτικών κατά της Συρίας ενδέχεται να έχει ως απάντηση τη χρήση χημικών. Φωτό: Reuters
28/08/2013

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24