search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:18
MENU CLOSE

«Δεν κάνουμε καμιά υποχώρηση»

28.08.2013 21:00
oldphotoskotsifakis1377710622.jpg

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκης, προειδοποιεί για απεργία το φθινόπωρο

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, να διεμήνυσε ότι «τόσο τα σχολεία όσο και τα πανεπιστήμια θα είναι ανοιχτά τον Σεπτέμβρη», αλλά, ωστόσο, αυτό το σενάριο μέρα με τη μέρα συγκεντρώνει ολοένα και λιγότερες πιθανότητες.
 
Το φθινόπωρο αναμένεται ιδιαίτερα… «θερμό», καθώς συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ επεσήμαναν στο «Ποντίκι» πως «η διαθεσιμότητα και οι μετατάξεις γίνονται χωρίς κριτήρια και μερικές μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία» καθώς και ότι είναι διατεθειμένοι να σχηματίσουν ένα ενιαίο και κοινό «μέτωπο» – κατά των νέων μέτρων που προωθούνται από την κυβέρνηση και την τρόικα – με τους εργαζομένους στους τομείς της Υγείας και της Δημόσιας Διοίκησης.
 
Μιλώντας στο «Ποντίκι», ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, εξήγησε πως από τον Σεπτέμβριο «θα έχουμε 16.000 λιγότερους εκ- παιδευτικούς, με την κυβέρνηση να προωθεί μέτρα τα οποία έρχονται να προστεθούν στις τεράστιες περικοπές σε προσωπικό, δαπάνες, υπηρεσίες και στήριξη διδακτικής διδασκαλίας».
 
Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους, αφού 2.500 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, γεγονός που αντιστοιχεί σε κατάργηση των εκπαιδευτικών τομέων για τουλάχιστον 20.000 μαθητές, οι οποίοι – όπως ανέφερε ο Θ. Κοτσιφάκης – προέρχονται «κατά κύριο λόγο από φτωχές οικογένειες».
 
«Εμείς θα συνεχίσουμε»
 

Το «εκρηκτικό» τοπίο στον τομέα της εκπαίδευσης δημιουργήθηκε κυρίως την προηγούμενη εβδομάδα, στη συνάντηση του υπουργού με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, εκεί όπου «δεν υπήρξαν διαφωνίες, γιατί όταν απολύουν συναδέλφους μας δεν μπαίνουμε καν σε συζήτηση με κανέναν».
 
Όπως μας ενημέρωσε ο Θ. Κοτσιφάκης, οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να κάνουν ούτε μία υποχώρηση, μιας και προτίθενται να «βελτιώσουν τη δημόσια εκπαίδευση την οποία προσπαθεί να καταργήσει η κυβέρνηση με τα μέτρα που προωθεί», τονίζοντας παράλληλα πως θα σχηματιστεί ένα ευρύ μέτωπο από Σεπτέμβριο με τους εργαζομένους στη δημόσια Υγεία και διοίκηση, οι οποίοι πλήττονται από τα νέα μέτρα που προωθούνται από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.
 
Να σημειωθεί πως την Τρίτη στη συνεδρίαση των συνδικαλιστών δεν υπήρξε κάποια τελική απόφαση ως προς την απεργία, καθώς απουσιάζουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. Πάντως, σήμερα, αναμένεται να συνεδριάσει για δεύτερη φορά η ΟΛΜΕ, με τις έως τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ότι η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15