search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:00
MENU CLOSE

Οι Ινδοί κοιμούνται ήσυχοι

29.08.2013 21:00
Οι Ινδοί κοιμούνται ήσυχοι - Media

Η ινδική οργάνωση των Μουτζαχεντίν κηρύχτηκε ω τρομοκρατική και τέθηκε εκτός νόμου από την κυβέρνηση της χώρας το 2010. 

Η ινδική οργάνωση των Μουτζαχεντίν κηρύχτηκε ω τρομοκρατική και τέθηκε εκτός νόμου από την κυβέρνηση της χώρας το 2010. Ο βασικός λόγος ήταν η στενή σχέση των Μουτζαχεντίν με την πακιστανική ισλαμιστική οργάνωση Λασκάρ ε Ταίμπα η οποία έχει αναπτύξει έντονη τρομοκρατική δράση στην περιοχή, κύρια με βομβιστικές επιθέσεις.

Η σταγόνα που ξεχείλισε  το ποτήρι και έβγαλε τους Μουτζαχεντίν στην παρανομία ήταν η τοποθέτηση βόμβας σε καφέ της πόλης Πούνε το 2010 που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 17 ανθρώπων.

Έκτοτε η ινδική αστυνομία  κυνηγούσε τον Γιασίν Μπατκάλ, ιδρυτικό στέλεχος και ιθύνοντα νου της οργάνωσης. Και πλέον τον έχει στα χέρια της.

Ο Μπατκάλ συνελλήφθη τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στα σύνορα με το Νεπάλ και οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στην τύχη τους όταν τον έβαλαν στο χέρι.
Ο κρατούμενος ανακρίνεται  ήδη από τους ειδικούς και οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι πολύ σοβαρές ώστε να δεχτεί τη μέγιστη  ποινή.

Εκτός από την βόμβα  στην πόλη Πούρε, ο Μπατκάλ θεωρείται υπεύθυνος για τοποθέτηση βόμβας στο στάδιο του Μπάνγκαλορ σε αγώνα κρίκετ (το πιο δημοφιλές σπορ στη χώρα) που τραυμάτισε σοβαρά 5 ανθρώπους, για πυροβολισμό δύο τουριστών έξω από τζαμί στο Νέο Δελχί (αμφότερες οι υποθέσεις συνέβησαν το 2010) και για διπλή βομβιστική επίθεση σε κινηματογράφο και λεωφορείο στην πόλη Χιντεραμπάντ φέτος που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων.

Οι Ινδοί Μουτζαχεντίν δημιουργήθηκαν από αντίδραση των Μουσουλμάνων της χώρας στις επιθέσεις που δέχονταν από φανατικούς Ινδουιστές. Οι τελευταίοι κατέστρεψαν το 1992 το ιστορικό τζαμί Μπάμπρι που χρονολογείτο από τον 16ο αιώνα και το 2002 προκάλεσαν βίαια επεισόδια στην πόλη Γκουγιαράτ με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία Μουσουλμάνοι, να χάσουν τη ζωή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57