search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:03
MENU CLOSE

Βρετανικό «όχι» στην επέμβαση στη Συρία

30.08.2013 05:26
Βρετανικό «όχι» στην επέμβαση στη Συρία - Media

Απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο η πρόταση του Κάμερον για συμμετοχή της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ.

Απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο η πρόταση του Κάμερον για συμμετοχή της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ.

«Ήλπιζα ότι θα κερδίσουμε αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με την ανάμειξή μας στη Μέση Ανατολή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάμοντ κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου BBC.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ένας από τους βασικούς συμμάχους της χώρας, θα απογοητευτεί με την ανακοίνωση ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν θα εμπλακεί στην υπόθεση», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω πως η αποχή της Βρετανίας θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει οποιαδήποτε δράση».

Το βρετανικό κοινοβούλιο είχε απορρίψει νωρίτερα με ψηφοφορία την πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για ανάμειξη της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία, με ψήφους 272 υπέρ και 285 κατά.

«Είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές δράσεις», είπε ο Κάμερον ενώπιον των βουλευτών. «Το καταλαβαίνω και η  κυβέρνηση θα πράξει ανάλογα».

Ο Κάμερον επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να επικαλεστεί το βασιλικό προνόμιο και να πάει αντίθετα στη βούληση του κοινοβουλίου. «Σας διαβεβαιώνω για αυτό», είπε.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μια σκληρή απάντηση κατά της χρήσης χημικών όπλων. Πιστεύω όμως επίσης ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη βούληση του κοινοβουλίου», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15