search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:43
MENU CLOSE

Έτοιμο το σχέδιο αποσυμφόρησης του  «Τειρεσία»

30.08.2013 21:00
oldphotossamaras1377849676.jpg

Ομαδική έξοδο χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων από τον «Τειρεσία» ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς σχεδιάζει νέο νομοθετικό πλαίσιο, δημιουργεί ελαστικό «Τειρεσία», θεσπίζει τη «δεύτερη ευκαιρία»…

Ομαδική έξοδο χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων από τον «Τειρεσία» ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς σχεδιάζει νέο νομοθετικό πλαίσιο, δημιουργεί ελαστικό «Τειρεσία», θεσπίζει τη «δεύτερη ευκαιρία» και προωθεί την άρση των μελανών σημείων του ισχύοντος συστήματος που αποτελούν αιτία στιγματισμού επιχειρηματιών και επιχειρήσεων.
Η πρωτοβουλία για την αντικατάσταση του «Τειρεσία» από ένα πιο ευέλικτο μοντέλο βρίσκεται σε τελικό στάδιο και ενδέχεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, με στόχο να διευκολυνθεί η πρόσβαση επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων στη χρηματοδότηση.
Σχεδιάζεται, μάλιστα, να ενταχθεί στο πακέτο εξαγγελιών που θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά έχουν ήδη λάβει σχετικές εισηγήσεις από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, αλλά και από τους φορείς της αγοράς.
Το νέο αναθεωρημένο πλαίσιο του «Τειρεσία» αποβλέπει στην παύση της «τυφλής» καταχώρησης στο σύστημα προσώπων και επιχειρήσεων για πολύ χαμηλά ποσά, πράγμα που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε καθ’ όλα «υγιείς» δανειολήπτες, οι οποίοι πλέον θα βγουν από τη μαύρη λίστα. Η κυβερνητική απόφαση, πέραν της απαλλαγής χιλιάδων περιπτώσεων δανειοληπτών από το στίγμα του «Τειρεσία», θα αποτελέσει και δείγμα καλών προθέσεων για την αγορά, ενώ αυτονόητα θα πρέπει να θεωρούνται και τα πολιτικά οφέλη στα οποία αποβλέπει η κυβέρνηση.
Σήμερα εντός της λίστας του «Τειρεσία» υπολογίζεται ότι βρίσκονται περισσότερες από 1,5 εκατ. περιπτώσεις συναλλαγών (ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές, αθέτηση δόσεων δανείων και καρτών).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:40