search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:16
MENU CLOSE

Στην αυλή της ισχνής Κεντροαριστεράς «σφάζονται» ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

30.08.2013 08:44
Στην αυλή της ισχνής Κεντροαριστεράς «σφάζονται» ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  - Media

Στα μαρμαρένια αλώνια της Κεντροαριστεράς «κονταροχτυπιούνται» παρασκηνιακά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Στα μαρμαρένια αλώνια της Κεντροαριστεράς «κονταροχτυπιούνται» παρασκηνιακά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Απ’ ότι φαίνεται η στενή συνεργασία του κ. Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ  δημιουργεί συσπειρώσεις και αντισυσπειρώσεις και στα δύο κόμματα. Πολλοί από το ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ενώ κάποιοι στη ΔΗΜΑΡ νοιώθουν άσχημα μακριά από τα κυβερνητικά σαλόνια θεωρώντας ότι το κόμμα όσο περνά ο καιρός «αριστερίζει»
 
Η απόφαση του Φ. Κουβέλη για ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση δημιούργησε σοβαρούς κλυδωνισμούς στο κόμμα του και μάλιστα κάποια στελέχη του φοβούμενα ότι διολισθαίνει στα… μονοπάτι του ΣΥΡΙΖΑ άρχιζαν να ρίχνουν γέφυρες προς το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να αξιοποιήσει την απογοήτευση στελεχών της ΔΗΜΑΡ και με βασικό …συμπαραστάτη τον Νίκο Μπίστη επιχειρεί να καταστεί ο βασικός πόλος της  Κεντροαριστεράς, εκεί που μέχρι τον Μάιο πρωταγωνιστούσε η ΔΗΜΑΡ.  Η πρόκληση αυτή του ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε αναπάντητη.
 
Ο Φώτης Κουβέλης άρχισε να «πλευρίζει» στελέχη που διαφωνούν με την ολόπλευρη στήριξη Βενιζέλου στον Σαμαρά, ή έχουν αποστασιοποιηθεί πλήρως από το ΠΑΣΟΚ. Η συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον Χάρη Καστανίδη, παρότι προκάλεσε μεγάλη ένταση στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, αφού τα ανανεωτικά στελέχη να διατηρούν την αναφυλαξία τους απέναντι στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ», μοιάζει να ήταν μόνο η αρχή. Οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει πυκνώσει τις επαφές του – μέσω του έμπειρου και συμπαθούς Σπύρου Λυκούδη – με πολιτικά άστεγους όπως ο Γιώργος Φλωρίδης και η Αννα Διαμαντοπούλου. Η πιο σοβαρή όμως κίνηση θα είναι – η αναγγελθείσα από τον «Μικροπολιτικό» των «ΝΕΩΝ» συνάντηση του με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο πρώην υπουργός Υγείας και πρόθυμος οπαδός του πρώτου μνημονίου, αποτελεί πια το «κόκκινο πανί» για τη Χαριλάου Τρικούπη μετά την απόφαση του να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό με πολιτική εκδήλωση την 3η Σεπτέμβρη.
 
Η συνάντηση μεταξύ Κουβέλη – Λοβέρδου, όπως λένε οι …κακές γλώσσες, προγραμματίζεται για τις επόμενες μέρες και σίγουρα θα αποτελέσει πολιτικό γεγονός.
 
Στις αρχές του καλοκαιριού ο κ. Κουβέλης είχε δειπνήσει στις Βρυξέλλες και με τους πικραμένους – λόγω παραγκωνισμού – ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, Αννυ Ποδηματά και Σπύρο Δανέλη. Και οι τρεις είχαν διαφωνήσει με την απόφαση του κ. Βενιζέλου να μην είναι αυτοδίκαια μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, κατήγγειλαν την διαδικασία και αρνήθηκαν να θέσουν υποψηφιότητα. Με σκληρή ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι είχαν κόψει κάθε επικοινωνία με το κόμμα εδώ και καιρό και η ηγεσία ενημερωνόταν για τις κινήσεις τους από τον τύπο. Συνεπώς η συνάντηση αυτή εν όψει και των ευρωεκλογών δεν ήταν τόσο αθώα..
 
Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στις απόπειρες Κουβέλη για «πλαγιοκόπηση» του ενδυναμωμένου κυβερνητικά Κινήματος, ήταν κυρίως εσωτερικό ζήτημα. Δηλαδή ο κ. Βενιζέλος βλέποντας ότι το μαγαζί οδεύει στην πλήρη διάλυση επιχείρησε να ρίξει γέφυρες στον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να αποφευχθεί μια οριστική ρήξη που θα έβαζε ταφόπλακα στις προσπάθειες ανάκαμψης του Κινήματος.
 
Στη συνέχεια άρχισε να φλερτάρει εκ νέου τα ορφανά του εκσυγχρονισμού, φροντίζοντας κυρίως να αποκαταστήσει τις κλονισμένες σχέσεις του με τον Κώστα Σημίτη. Έτσι το παρόν στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν και οι Ηλίας Μόσιαλος και Νίκος Χριστοδουλάκης που περιφέρονται ανέστιοι στην αυλή της Κεντροαριστεράς. Η παρουσία της Άννυς Ποδηματά στο επιστημονικό – πολιτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Τρίτη αποτελεί μια ένδειξη ότι ενδεχομένως να μπήκε φρένο στην έξοδο των παπανδρεϊκών από το ΠΑΣΟΚ, αν και όπως κυκλοφορεί ο «κηπουρός» του Γιώργου, Γ. Πεταλωτής – που πλακώθηκε πρόσφατα μέχρι εσχάτων με τον Πάρη Κουκουλόπουλο – φλερτάρει κι αυτός με τη ΔΗΜΑΡ.
 
Όπως φαίνεται το παρασκήνιο και οι διαγκωνισμοί μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα συνεχιστούν για καιρό και αυτοί που ωφελούνται είναι  διάφοροι πολιτευτές που από ξεχασμένοι από την ιστορία, αναδεικνύονται σε «πολύφερνοι μνηστήρες». Το θέμα όμως είναι ότι αυτός ο ανταγωνισμός των μεταγραφών αποτελεί ουσιαστικά μια μάχη πολιτικών εντυπώσεων για την επιβίωση των δύο κομμάτων, αφού δεν εμπεριέχει πολιτική θέση. Όσο το ΠΑΣΟΚ περιφέρει εξοργιστικά την σημαία της εθνικής υπευθυνότητας πάνω από τα συντρίμμια της χώρας και η ΔΗΜΑΡ παλινωδεί μεταξύ του νεοφιλελεύθερου ρεαλισμού και της ουτοπικής αριστεράς οι διαμάχες τους θα είναι για το θεαθήναι..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10