search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:34
MENU CLOSE

Έτοιμοι να προχωρήσουν χωρίς την Αγγλία Ολάντ και Ομπάμα

30.08.2013 10:21
Έτοιμοι να προχωρήσουν χωρίς την Αγγλία Ολάντ και Ομπάμα - Media

Ακόμα και χωρίς την συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας προτίθεται να συμμετάσχει η Γαλλία στην σχεδιαζόμενη επέμβαση εναντίον της Συρίας. 

Ακόμα και χωρίς την συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας προτίθεται να συμμετάσχει η Γαλλία στην σχεδιαζόμενη επέμβαση εναντίον της Συρίας. Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι «η απόρριψη από τη βρετανική βουλή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης έναντι της Συρίας δεν θα επηρεάσει τη θέληση της Γαλλίας να ενεργήσει, ώστε να τιμωρηθεί η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ για την επίθεση με τα χημικά όπλα».
 
«Κάθε χώρα αποφασίζει ανεξάρτητα αν θα συμμετέχει ή όχι σε μία επιχείρηση», είπε ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ επεσήμανε ότι θα συνεργαστεί στενά με τους συμμάχους της Γαλλίας.
 
Λευκός Οίκος: Κριτήριο της απόφασης Ομπάμα, τα αμερικανικά συμφέροντα
 
Σε ανακοίνωσή αναφορικά με την αρνητική απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου για την επέμβαση στη Συρία, ο Λευκός Οίκος αναφέρει:
 
«Είδαμε το αποτέλεσμα της ψήφου του κοινοβουλίου στη Μεγάλη Βρετανία απόψε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή με την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο στενούς μας συμμάχους και φίλους».
 
«Όπως έχουμε πει, η απόφαση του Προέδρου Ομπάμα θα έχει ως γνώμονα τη πιο συμφέρουσα κίνηση για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, ερωτηθείς αν η Συρία μπορεί να κάνει κάτι για να αποφύγει ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική δράση εναντίον της, απάντησε:
 
«Δεν έχω ενημερωθεί για καμιά αλλαγή στη θέση του καθεστώτος Ασαντ σε οποιοδήποτε θέμα. Ενεργώ με αυτό που έχω χειροπιαστό. Δεν εξετάζω υποθετικές καταστάσεις».
 
 
 
 
 
 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03