search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:24
MENU CLOSE

Βεστερβέλε: «Δεν μας ζήτησαν» εμπλοκή στη Συρία και «δεν εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο»

30.08.2013 10:47
Βεστερβέλε: «Δεν μας ζήτησαν» εμπλοκή στη Συρία και «δεν εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο» - Media

Αρνητική στάση κρατάει για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γερμανίας στη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γκίντο Βεστερβέλε.

Αρνητική στάση κρατάει για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γερμανίας στη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γκίντο Βεστερβέλε.
 
«Δεν μας ζήτησαν» μια τέτοια συμμετοχή και «δεν εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο», αναφέρει ο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στην περιφερειακή γερμανική εφημερίδα «Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ», αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
 
Ωστόσο, η Γερμανική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ήδη από τη Δευτέρα ότι θα εγκρίνει ενδεχόμενη διεθνή αντίδραση έναντι του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε επανειλημμένα στη διάρκεια της εβδομάδας από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
 
«Επιμένουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να καταλήξει σε μια κοινή θέση και ότι η δουλειά των επιθεωρητών του ΟΗΕ πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο υπουργός.
 
Χθες, η καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ είχε επιμείνει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να μελετήσει την έκθεση των επιθεωρητών αναφορικά με τη χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό. Προηγουμένως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:23