search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:38
MENU CLOSE

Επιμένει ο Κάμερον παρά το ηχηρό ΟΧΙ της Βουλής

30.08.2013 14:49
Επιμένει ο Κάμερον παρά το ηχηρό ΟΧΙ της Βουλής - Media

Μια «σκληρή απάντηση» στη Συρία θέλει ο Ντέιβιντ Κάμερον παρά το ηχηρό χαστούκι που έλαβε χθες από τη βρετανική Βουλή όπου η πρότασή του για στρατιωτική δράση απερρίφθη.

Μια «σκληρή απάντηση» στη Συρία θέλει ο Ντέιβιντ Κάμερον παρά το ηχηρό χαστούκι που έλαβε χθες από τη βρετανική Βουλή όπου η πρότασή του για στρατιωτική δράση κατά της Συρίας απερρίφθη.
 
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ναι μεν υποχρεώθηκε να δηλώσει πως μια στρατιωτική εκστρατεία «δεν θα συμβεί», επέμεινε ωστόσο πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να προασπιστεί η Διεθνής Κοινότητα τη μη χρήση χημικών όπλων.
 
Ο ίδιος πάντως δηλώνει πεπεισμένος αλλά όχι 100% ότι η χρήση χημικών έγινε από το καθεστώς Άσαντ.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο, σημείωσε όμως πως δεν χρειάζεται να απολογηθεί στον σύμμαχό του.
 
Όπως είπε στο Sky News, πιστεύει πως ο Ομπάμα και το αμερικανικό κοινό θα αντιληφθούν πως ο ίδιος οφείλει να ακούσει το βρετανικό Κοινοβούλιο που «αντανακλά τον σημαντικό σκεπτικισμό του βρετανικού λαού».
 
Όπως είπε η Βρετανία είναι βαθιά εμπλεκόμενη στα παγκόσμια πράγματα, σημειώνοντας πως η απόφαση της Βουλής δεν θα «σταματήσει τη συνεργασία μας με τους συμμάχους ώστε να ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση προς το καθεστώς» μέσω του ΟΗΕ και άλλων παγκόσμιων οργανισμών.
 
Όποιες και αν είναι οι διεθνείς συνέπειες για τη Βρετανία , η χθεσινή ψηφοφορία θεωρείται ένα καταστροφικό πλήγμα στην εξουσία του Κάμερον, κάτι που θα οδηγούσε σε παραίτηση, άλλες εποχές.
 
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Κάμερον πρωτοστάτησε στον όλο αγώνα στηρίζοντας μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, καταθέτοντας παράλληλα σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς όπως αποδείχθηκε να έχει την στήριξη του κοινοβουλίου της χώρας, ούτε και του λαού της.

Πληροφορίες από The Guardian

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:38