02/12/2020 20:36:18

Ενδείξεις για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στον Σεπτέμβριο

Ενδείξεις για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στον Σεπτέμβριο - Media
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές έπειτα από πληροφορίες και ενδείξεις που υπάρχουν για τρομοκρατικό χτύπημα σε «οικονομικό στόχο» εντός του Σεπτεμβρίου.
 
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», το σχεδιαζόμενο ισχυρό χτύπημα, σύμφωνα με τις αναλύσεις των στοιχείων που κάνουν οι Αρχές, θα αφορά οικονομικό στόχο και ειδικότερα πρόσωπο από τον τομέα της οικονομίας. Τον συναγερμό επιτείνει η προγραμματισμένη έλευση της τρόικας.
 
Ήδη, επανασχεδιάζονται και ενισχύονται υπό το πρίσμα αυτής της απειλής τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους όπου μετακινούνται τα στελέχη της τρόικας αλλά και Έλληνες παράγοντες του οικονομικού τομέα.
 
Η προσπάθεια ανασυγκρότησης του αντάρτικου πόλεων που έχει εκδηλωθεί από τις αρχές του καλοκαιριού με μία σειρά βομβιστικών και άλλων επιθέσεων, είχε ανησυχήσει την Αντιτρομοκρατική και τις υπηρεσίες Πληροφοριών περισσότερο από όσο είχαν αφήσει δημόσια να φανεί. Μάλιστα στο «Σχέδιο Φοίνικας» των τρομοκρατών, οι Αρχές είδαν ποιοτικά χαρακτηριστικά τέτοια που τις έκαναν να ξαναβάλουν στο μικροσκόπιο πρόσωπα και τις κινήσεις τους.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη προκήρυξη με την υπογραφή των Πυρήνων της Φωτιάς έδειχνε ότι στόχος των συντακτών της ήταν να δείξουν τη διάθεση και ενδεχομένως την ετοιμότητά τους να κλιμακώσουν τη δράση τους.
 
Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική διάβαζε και ένα «προσκλητήριο» των Πυρήνων σε πρόσωπα που είχαν κινηθεί στις παρυφές τους και είχαν απομακρυνθεί αλλά και σε ομάδες που είχαν απομακρυνθεί. Σε αυτές τις ομάδες η Αστυνομία περιλαμβάνει κυρίως τη Σέχτα Επαναστατών η οποία «σίγησε» μετά από δύο δολοφονίες και σειρά χτυπημάτων.
 
Μάλιστα, η κινητικότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κράτησε σε επιφυλακή και τις διωκτικές αρχές. Μετά τη βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού ακολούθησαν και άλλες επιθέσεις, όπως η επίθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου και στη συνέχεια το παγιδευμένο δέμα που απεστάλη στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δ. Χωριανόπουλο και το οποίο εντόπισε η Αντιτρομοκρατική από την «αρχή» του ταξιδιού του και το εξουδετέρωσαν όταν έφτασε στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.
 
Τέλος, συναγερμό σήμαναν και δύο ληστείες που έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες για τις οποίες υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι έγιναν με στόχο την ενίσχυση του ταμείου των τρομοκρατών. Πρόκειται για τις ληστείες στα Μέθανα και στο Βελεστίνο. Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι η ηλικία των δραστών. Πρόκειται για 35αρηδες και όχι 20χρονους και η εμπειρία που δείχνουν να έχουν σε ανάλογες ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.