search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:42
MENU CLOSE

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη διώρυγα του Σουέζ

01.09.2013 08:24
Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη διώρυγα του Σουέζ - Media

Ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, Μόαμπ Μέμις, ανέφερε ότι η Αίγυπτος κατάφερε να αποτρέψει μια «τρομοκρατική» επίθεση, εναντίον ενός φορτηγού πλοίου

Ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, Μόαμπ Μέμις, ανέφερε ότι η Αίγυπτος κατάφερε να αποτρέψει μια «τρομοκρατική» επίθεση, εναντίον ενός φορτηγού πλοίου, που στόχο είχε να σταματήσει την κυκλοφορία σε αυτό το κρίσιμο άξονα θαλάσσιων μεταφορών της Μέσης Ανατολής.

Ο ναύαρχος Μέμις είπε ότι ο τρομοκράτης επιχείρησε μια επίθεση εναντίον ενός πλοίου με σημαία Παναμά , προσθέτοντας στην ανακοίνωσή του ότι «απέτυχε παταγωδώς χωρίς να προκαλέσει ουδεμία βλάβη στο πλοίο ή στο φορτίο του».

Η δήλωση του επικεφαλής της Διώρυγας δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της επίθεσης, αλλά πηγές είπαν ότι άκουσαν δύο δυνατές εκρήξεις επί του σκάφους. Ο στρατός διατάχθηκε να ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από αυτό το στρατηγικό σημείο και ενήργησε «αποφασιστικά» εναντίον αυτής της προσπάθειας να σταματήσει η κυκλοφορία στο θαλάσσιο δίαυλο, ανέφερε επίσης ο Μέμις.

Η ναυσιπλοΐα παρά την απόπειρα συνεχίστηκε κανονικά, με 45 πλοία να έχουν διασχίσει και προς τις δύο κατευθύνσεις το Σουέζ, ενώ άλλα 55, αναμένονται την Κυριακή, ανέφερε η σχετική δήλωση . Η διώρυγα του Σουέζ που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα και τη Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, μετά τις απειλές για στρατιωτική δράση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Συρίας, όπου πολλά αμερικανικά πολεμικά πλοία διασχίζουν τα νερά της περιοχής με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο και τα νερά στα ανοιχτά της Συρίας.

Εν τω μεταξύ ο αιγυπτιακός στρατός ξεκίνησε πρόσφατα μια σημαντική επιχείρηση στη χερσόνησο στο βόρειο Σινά, η οποία συνορεύει με το θαλάσσιο δίαυλο και είναι ορμητήριο πολλών ενόπλων ισλαμιστών ενώ ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα.

Επιπλέον, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ ανακοίνωσε τη σύλληψη του προσώπου που είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία 25 αστυνομικών στις 19 Αυγούστου. Ο Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Αντέλ , που έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην σε θάνατο για τις συγκεκριμένες επιθέσεις, συνελήφθη μαζί με άλλους « τρομοκράτες» στο Αλ – Αρίς, πρωτεύουσα της περιφέρειας του Σινά, ανέφερε το πρακτορείο ΜΕΝΑ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος αναγνώρισε ότι είναι υπεύθυνος για αυτή την επίθεση

Στις 19 Αυγούστου , ένοπλοι που ανήκουν στο ριζοσπαστικό ισλαμικό κίνημα επιτέθηκαν σε δύο φορτηγά της αστυνομίας, καθώς αυτά κατευθύνονταν προς την πόλη της Ράφα, αφήνοντας πίσω τους 25 νεκρούς. Οι ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες έχουν δημιουργήσει τη βάση τους στην έρημο του βόρειου Σινά, η οποία σε μεγάλο βαθμό κατοικείται από Βεδουίνους οι οποίοι έχουν άσχημες σχέσεις με την κεντρική κυβέρνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:40