search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:38
MENU CLOSE

Στην «πυρά» για την καύση απορριμμάτων

16.05.2010 06:05
Στην «πυρά» για την καύση απορριμμάτων - Media

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν 4 από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις με αφορμή το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, που όπως καταγγέλλουν, «βάζει από την πίσω πόρτα την καύση των απορριμμάτων στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης»! Όπως καταγγέλλει η Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, η Greenpeace, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και το WWF Ελλάς…

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν 4 από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις με αφορμή το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, που όπως καταγγέλλουν, «βάζει από την πίσω πόρτα την καύση των απορριμμάτων στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης»!

Όπως καταγγέλλει η Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, η Greenpeace, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και το WWF Ελλάς «μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση ζητά να επιδοτηθεί με δημόσιο χρήμα η καύση απορριμμάτων, μία πανάκριβη, επικίνδυνη και αναποτελεσματική τεχνολογία».

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει την προκλητική, όπως την χαρακτηρίζουν, διάταξη από το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με την οποία προβλέπεται η επιδότηση της καύσης απορριμμάτων.

Όπως επισημαίνουν  «η ρύθμιση αυτή συνεχίζει την πολιτική προκλητικών οικονομικών κινήτρων για μία επικίνδυνη τεχνολογία που δεν είναι οικονομικά βιώσιμη χωρίς επιδοτήσεις και ικανοποιεί το αίτημα των επιχειρηματιών που επί χρόνια προσπαθούν να εισάγουν την καύση απορριμμάτων στην Ελλάδα».

Οι 4 μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας υπογραμμίζουν ότι «η καύση των απορριμμάτων με κανένα τρόπο δε μπορεί να θεωρηθεί πράσινη τεχνολογία ή τεχνολογία παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας» και καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί

να μειώσει τεχνητά το εξαιρετικά υψηλό κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από την καύση τους, κόστος που μπορεί να ξεπερνά τα 180 ευρώ τόνο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:37