11/12/2018 19:18:21
16.5.2010

Στην «πυρά» για την καύση απορριμμάτων

Στην «πυρά» για την καύση απορριμμάτων - Media

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν 4 από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις με αφορμή το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, που όπως καταγγέλλουν, «βάζει από την πίσω πόρτα την καύση των απορριμμάτων στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης»!

Όπως καταγγέλλει η Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, η Greenpeace, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και το WWF Ελλάς «μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση ζητά να επιδοτηθεί με δημόσιο χρήμα η καύση απορριμμάτων, μία πανάκριβη, επικίνδυνη και αναποτελεσματική τεχνολογία».

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει την προκλητική, όπως την χαρακτηρίζουν, διάταξη από το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με την οποία προβλέπεται η επιδότηση της καύσης απορριμμάτων.

Όπως επισημαίνουν  «η ρύθμιση αυτή συνεχίζει την πολιτική προκλητικών οικονομικών κινήτρων για μία επικίνδυνη τεχνολογία που δεν είναι οικονομικά βιώσιμη χωρίς επιδοτήσεις και ικανοποιεί το αίτημα των επιχειρηματιών που επί χρόνια προσπαθούν να εισάγουν την καύση απορριμμάτων στην Ελλάδα».

Οι 4 μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας υπογραμμίζουν ότι «η καύση των απορριμμάτων με κανένα τρόπο δε μπορεί να θεωρηθεί πράσινη τεχνολογία ή τεχνολογία παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας» και καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί

να μειώσει τεχνητά το εξαιρετικά υψηλό κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από την καύση τους, κόστος που μπορεί να ξεπερνά τα 180 ευρώ τόνο!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.