search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:13
MENU CLOSE

Άσαντ: Η Συρία μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε εξωτερική απειλή

01.09.2013 14:27
Τηλεφωνική επικοινωνία Ρουχάνι - Άσαντ  - Media

Η Συρία είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε εξωτερική απειλή, διαβεβαίωσε ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ- Άσαντ, στη διάρκεια συνάντησής του με Ιρανούς αξιωματούχους

Η Συρία είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε εξωτερική απειλή, διαβεβαίωσε ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ- Άσαντ, στη διάρκεια συνάντησής του με Ιρανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
«Οι αμερικανικές απειλές για επίθεση κατά της Συρίας δε θα απομακρύνουν τη Συρία από τις αρχές της ή από τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, την οποία υποστηρίζουν ορισμένες χώρες της περιοχής και της Δύσης, κυρίως οι ΗΠΑ», τόνισε ο Άσαντ.
Νωρίτερα ο Σύριος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκτάντ δήλωσε πως ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε διστακτικός και σε σύγχυση, ενώ χαρακτήρισε ανεύθυνη τη γαλλική κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, υποστηρίζει οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα.
Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Μοκτάντ δήλωσε: «Ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν φανερά διστακτικός, απογοητευμένος και σε σύγχυση κατά τη χθεσινή ομιλία του. Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια αδικαιολόγητη επίθεση».
Και συνέχισε: «Οι Γάλλοι πολιτικοί παραπλάνησαν το γαλλικό λαό και συμπεριφέρθηκαν με ανεύθυνο τρόπο. Παραποίησαν τα γεγονότα και υποστηρίζουν οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα».

Η συριακή αντιπολίτευση καλεί το Κογκρέσο να εγκρίνει τη στρατιωτική δράση
Στο μεταξύ η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να κάνουν τη σωστή επιλογή και να επιτρέψουν μια επίθεση κατά της Συρίας.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, καλεί τα μέλη του Κογκρέσου να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για να σταματήσει η μηχανή θανάτου του Άσαντ.
«Δικτατορίες όπως το Ιράν και Βόρεια Κορέα παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή με ποιον τρόπο θα αντιδράσει ο ελεύθερος κόσμος στη χρήση χημικών όπλων εναντίον του συριακού λαού από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Εάν δεν υπάρξει απάντηση σε μια τέτοια παραβίαση των διεθνών κανόνων, οι δικτάτορες όλου του κόσμου θα ενθαρρυνθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Άσαντ», τονίζει στην ανακοίνωσή της η συριακή αντιπολίτευση.
«Η απάθεια της διεθνούς κοινότητας τους τελευταίους τριάντα μήνες επέτρεψε στο καθεστώς να φθάσει στο σημείο να σκεφτεί ότι μπορεί να κάνει χρήση χημικών όπλων χωρίς να τιμωρηθεί. Αυτό δείχνει ότι δεν πιστεύει σε μια πολιτική λύση», καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03