23/04/2019 16:09:54
15.10.2009

Ο Μπιν Λάντεν στο μετρό της Ουάσιγκτον (Δημοσιεύτηκε στο "Π" 15/10/2009)

Οι ταξιδιώτες που παίρνουν το μετρό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ μπορεί να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον περιβόητο αρχηγό της Αλ Κάιντα, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, χαμογελαστό και με ένα μπλουζάκι πάνω στο οποίο γράφει: «Αγαπώ το Γκουαντάναμο».

Αυτή η αναπάντεχη εικόνα του υπ’ αριθμ. ένα εχθρού των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε αφίσες, σε σταθμό του μετρό, ύο βήματα από τον Λευκό Οίκο, κι έχει αναρτηθεί στο πλαίσιο εκστρατείας την οποία πραγματοποιεί η οργάνωση Αβάαζ με στόχο να κλείσει το στρατόπεδο κρατουμένων στο Γκουαντάναμο. Η κλασική εικόνα του Μπιν Λάντεν με το άσπρο σαρίκι συνοδεύεται από το σύνθημα «Να κλείσει το Γκουαντάναμο, να σταματήσουν τα βασανιστήρια και να γίνουν ανακρίσεις για όλεςτις περιπτώσεις κακομεταχείρισης ».

Σύμφωνα με την οργάνωση, η εκστρατεία αποβλέπει να θυμίσει στα μέλη του Κογκρέσου ότι τα βασανιστήρια είναι παράνομα και εξαιρετικό εργαλείο στρατολόγησης για τον τρομοκράτη Μπιν Λάντεν. Η Αβάαζ είναι διαδικτυακή οργάνωση πολιτών, που έχει ιδρυθεί από το κίνημα Res Publica και την αριστερή οργάνωση MoveOn, η οποία έχει 3,5 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.