search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Δύο νεκροί από στρατιωτική επέμβαση στην Ταϊλάνδη

14.05.2010 13:19
Δύο νεκροί από στρατιωτική επέμβαση στην Ταϊλάνδη - Media

Για ακόμα μία φορά ο στρατός έκανε ανοιχτά χρήση βίας στο κέντρο της Μπαγκόκ για να διαλύσει τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν αρκετοί.

Για ακόμα μία φορά ο στρατός έκανε ανοιχτά χρήση βίας στο κέντρο της Μπαγκόκ για να διαλύσει τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν αρκετοί.

Συνεχίστηκαν μέχρι και το πρωί της Παρασκευής οι ολονύχτιες ταραχές. Δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και αληθινά πυρά χρησιμοποιήθηκαν από τους στρατιώτες για να διαλύσουν το πλήθος διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο νεκροί και περισσότεροι από 20 τραυματίες…

Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι.

Οι διαδηλωτές πάντως, οι οποίοι δεν υποχωρούν πυρπόλησαν οχήματα των κυβερνητικών δυνάμεων, πιθανόν στρατιωτικά, ενώ κατέλαβαν δύο αντλίες νερού.

Ακόμη, το απόγευμα της Πέμπτης, τραυματίστηκε από σφαίρα στο κρόταφο ενώ μιλούσε σε δημοσιογράφους κοντά στην περιοχή που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές ο πρώην στρατηγός Κατίγια Σαβασντιπόλ.

Θυμίζουμε πως οι «κόκκινοι διαδηλωτές», έχουν καταλάβει μία περιοχή στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης για δύο μήνες και ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών. Κάτω από την πίεση της συνεχιζόμενης κρίσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε εκλογές για το Νοέμβριο αλλά με αφορμή ότι δεν υπαναχώρησαν ακύρωσε το σχέδιο.

Τέλος, τριάντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Μάρτιο και περισσότεροι από 1.000 έχουν τραυματιστεί…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:19