search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:55
MENU CLOSE

Στα δικαστήρια αύριο Σ. Μιχαήλ και Κ. Μουτζούρης μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής

02.09.2013 08:35
Στα δικαστήρια αύριο Σ. Μιχαήλ και Κ. Μουτζούρης μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής - Media

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου πρόκειται να βρεθεί αύριο 3 Σεπτέμβρη ο γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) Σάββας Μιχαήλ, μαζί με τον πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου πρόκειται να βρεθεί αύριο 3 Σεπτέμβρη ο γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) Σάββας Μιχαήλ, μαζί με τον πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη. Αιτία, μήνυση της Χρυσής Αυγής, που τους κατηγορεί για «συκοφαντική δυσφήμιση, διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια, αλλά και διατάραξη της κοινής ειρήνης».
 
Η μήνυση αφορά ανάρτηση στο indymedia καλέσματος του ΕΕΚ σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στις στις 8 Μαΐου του 2009. Οι ενάγοντες κατηγορούν τον Σάββα Μιχαήλ πως με αυτό το κάλεσμα «διήγειρε τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους και σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διατάραξε την κοινή ειρήνη». Παράλληλα, ο Κώστας Μουτζούρης κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη λειτουργία του ιστότοπου του indymedia σε σέρβερ του Πολυτεχνείου, κατηγορία για την οποία έχει αθωωθεί δύο φορές στο παρελθόν.
 
Στους μηνυτές συμπεριλαμβάνεται και η Θέμις Σκορδέλη, η οποία κατηγορείται για μαχαίρωμα προσφύγων από το Αφγανιστάν και της οποίας η δίκη έχει αναβληθεί ήδη 8 φορές.  

Ο Σαμπετάι Μάτσας, ευρύτατα γνωστός με το ψευδώνυμο Σάββας Μιχαήλ, σπούδασε γιατρός, ειδικεύτηκε στον καρκίνο και έχει εργαστεί σε μεγάλα νοσοκομεία. Έχει μεταφράσει σημαντικά πολιτικά έργα (Μαρξ, Ένγκελς, Νόαμ Τσόμσκι, Έντουαρντ Σαΐντ, Μπαντιού, Άλι κ.ά.), ενώ και ο ίδιος είναι συγγραφέας, ειδικός στην ιστορία και την κριτική της λογοτεχνίας.
 
Η δίωξη του Σάββα Μιχαήλ έχει ξεσηκώσει μεγάλο κύμα αλληλεγγύης. Δεκάδες σωματεία, φορείς, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα έχουν εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης. Τη αλληλεγγύη τους εκφράζουν και κορυφαίοι διανοητές, όπως ο Αλαίν Μπαντιού και ο Ετιέν Μπαλιμπάρ.
 
Η δίκη θα διεξαχθεί αύριο στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, στην αίθουσα 9 του κτηρίου 9, στις 8:30 το πρωί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:55