search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:51
MENU CLOSE

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Η ανεργία θα παραμείνει υψηλή για 20 χρόνια!

02.09.2013 09:53
ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Η ανεργία θα παραμείνει υψηλή για 20 χρόνια! - Media

Θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια για να πέσει η ανεργία κάτω από το 10% και να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια για να πέσει η ανεργία κάτω από το 10% και να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, όπως αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στην ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες, ενόψει ΔΕΘ.
Παράλληλα, σύμφωνα με την έκθεση, οι όποιες επενδύσεις γίνουν μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν τη λεγόμενη «άνεργη ανάπτυξη», καθώς θα αφορούν σε δραστηριότητες που δεν απαιτούν υψηλό αριθμό απασχολουμένων ή θα είναι υψηλής τεχνολογίας.
Οι εργαζόμενοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται ραγδαία, καθώς, από  το 2009 έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αγοραστικής τους δύναμης, οι αποδοχές μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων μειώθηκαν κατά 41 δισ. Ευρώ, η πτώση της εγχώριας ζήτησης επέστρεψε στα επίπεδα του 1999 και το διάστημα 2011-2013, το απόθεμα παγίου κεφαλαίου της χώρας μειώθηκε για πρώτη φορά από το τέλος του εμφυλίου πολέμου…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:36