search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:53
MENU CLOSE

Πιέσεις στην αμερικανική Γερουσία για υπερψήφιση στην επέμβαση κατά της Συρίας

03.09.2013 05:41
Πιέσεις στην αμερικανική Γερουσία για υπερψήφιση στην επέμβαση κατά της Συρίας - Media

Σε μια προσπάθεια να πιέσουν τους γερουσιαστές για θετική ψήφο στην επέμβαση κατά της Συρίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, και ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ θα καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Σε μια προσπάθεια να πιέσουν τους γερουσιαστές για θετική ψήφο στην επέμβαση κατά της Συρίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, και ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ θα καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.
Τη Δευτέρα, μετά από τη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ χαρακτήρισαν «καταστροφική» μια πιθανή απόρριψη από το Κογκρέσο του ψηφίσματος που θα εξουσιοδοτεί τον Αμερικανό πρόεδρο να προχωρήσει στη χρήση στρατιωτικής βίας.
Ο κ. Μακέιν χαρακτηριστικά δήλωσε πως ενδεχόμενη καταψήφιση από το Κογκρέσο «θα μείωνε την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών και του προέδρου. Κανείς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο».
Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής δήλωσε επίσης πως το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν ενθαρρυντικό, όμως η κυβέρνηση «έχει να διανύσει ακόμη μακρύ δρόμο» έως ότου καταφέρει να εγκριθεί στο Κογκρέσο η πρότασή της.
«Αν δεν κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βάλουμε τη Συρία στο σωστό δρόμο, τότε το Ιράν θα το εκλάβει προφανώς, ως ένα μήνυμα ότι είμαστε αδιάφοροι για το πυρηνικό του πρόγραμμα», είπε από την πλευρά του ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.
Οι επαφές του Μπαράκ Ομπάμα με μέλη του Κογκρέσου θα συνεχιστούν και σήμερα στο Λευκό Οίκο, πριν από την αναχώρηση του προέδρου για τη Σουηδία και κατόπιν για την κρίσιμη, όπως εξελίσσεται, Σύνοδο Κορυφής της G20 στη Ρωσία.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, συνέχισε τα προηγούμενα 24ωρα τις διπλωματικές διαβουλεύσεις με τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, καλώντας τηλεφωνικά την Κυριακή τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, το αεροπλανοφόρο USS Nimitz έπλευσε προς την Ερυθρά Θάλασσα, αν και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα μετάσχει στις πιθανές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:52