search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:08
MENU CLOSE

Ντόρα Μπακογιάννη: Χρειάζεται φορολογική επανάσταση

03.09.2013 08:01
Ντόρα Μπακογιάννη: Χρειάζεται φορολογική επανάσταση - Media

 «Φορολογική επανάσταση» κρίνει η Ντόρα Μπακογιάννη ότι χρειάζεται η Ελλάδα. 

 «Φορολογική επανάσταση» κρίνει η Ντόρα Μπακογιάννη ότι χρειάζεται η Ελλάδα. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.
 
Αναλυτικά, η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «λάθος» την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης αλλά, όπως σημείωσε, της έχει επιβληθεί «γιατί οι ξένοι σου λένε δεν πλήρωνες φόρους»
 
«Σίγουρα δεν αντέχει άλλο ο πολίτης. ΦΑΠ 2011, ΦΑΠ 2012 και χαράτσι, όπως και να το βάλει, και με δόσεις, και με κάρτα, όπως και να το βάλει, είναι στα όρια του», διαπίστωσε η κ. Μπακογιάννη.
 
 «Κάνω μάχη για το φόρο πετρελαίου. Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα εισπραχθεί λόγω έλλειψης κατανάλωσης. Κακώς διέψευσε ο κ. Στουρνάρας ότι δεν θα μειωθεί ο φόρος. Η χώρα χρειάζεται πραγματική φορολογική επανάσταση, φόροι ανάλογα με τα εισοδήματα (…) Θα πιέσω για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο με όλες μου τις δυνάμεις» είπε.

«Πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη της φοροδιαφυγής αλλά πώς αν βλέπουμε ακόμη περιπτώσεις ακραίας φοροδιαφυγής; Πρέπει να ζητάμε αποδείξεις. Ο φόρος της εστίασης έπεσε, ωστόσο η αγορά δεν έχει ανταποκριθεί στο σημείο που έπρεπε να ανταποκριθεί» πρόσθεσε. 

Ακολούθως αναφέρθηκε στα «γνωστά υποζύγια», τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους:
 
«Αυτό έχει επιφέρει πραγματικά βίαιες αντιδράσεις, με τα γνωστά υποζύγια μισθωτούς και συνταξιούχους. Άνεργο νέος με 700 ευρώ έχει ακίνητο κληρονομιά και πρέπει να πληρώσει φόρους» είπε. 

Για να κερδιθεί «η μάχη της φοροδιαφυγής», «πρέπει να βάλουμε ιδιώτες λογιστές στο φορολογικό μηχανισμό. Χρειαζόμαστε 500 νέα παιδιά με πλάκα τα γαλόνια και με πτυχία να μπουν στο φορολογικό μηχανισμό και να κάνουν δουλειά».

«Έκανα ερώτηση για τη σύμβαση για τα Λαχεία και δεν πήρα ποτέ απάντηση, και μετά ζήτησα την αντικατάστασή μου από την επιτροπή Οικονομικών για να μην προκαλέσω πρόβλημα» είπε η βουλευτής της ΝΔ, και τόνισε: «οι βουλευτές δεν είναι πιόνια».

Η βουλευτής είπε ακόμα πως μνημόνια έχουν αδυναμίες και  ότι είναι λάθος η συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας εφόσον το υφιστάμενο πακέτο είναι σε ισχύ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15