search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:00
MENU CLOSE

Μέρκελ και Στάινμπρουκ πλειοδοτούν με φόντο την Ελλάδα και τις εκλογές τους!

03.09.2013 12:35
Μέρκελ και Στάινμπρουκ πλειοδοτούν με φόντο την Ελλάδα και τις εκλογές τους!
  - Media

Η Άνγκελα Μέρκελ επέμεινε στην ίδια πολιτική δεσμευόμενη ότι θα την συνεχίσει «για περισσότερη ευημερία και για περισσότερες θέσεις εργασίας»!

«Για όλα φταίνε οι πρώην», σύμφωνα με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ η οποία από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου και έχοντας απέναντί της τον σοσιαλδημοκράτη αντίπαλό της Πέερ Στάινμπρουκ, επέρριψε ευθύνες στον προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ και για την παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας.
 
 «Η κρίση δημιουργήθηκε επειδή στην Ευρώπη η αξιοπιστία επί χρόνια δεν θεωρείτο απαραίτητη», είπε και υπερασπίστηκε την ευρωπαϊκή πολιτική σημειώνοντας πως «το ευρώ είναι καλό για την χώρα».
 
Επέμεινε μάλιστα στην ίδια πολιτική δεσμευόμενη ότι θα την συνεχίσει «για περισσότερη ευημερία και για περισσότερες θέσεις εργασίας»!
 
Η Άνγκελα Μέρκελ κατηγόρησε τους Σοσιαλδημοκράτες για ανευθυνότητα, καθώς αν και έχουν υπερψηφίσει όλα τα πακέτα διάσωσης, τώρα -όπως είπε- υποκριτικά, διαμαρτύρονται.
 
Ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ επεσήμανε για μία ακόμη φορά πως το γεγονός ότι, όπως παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση, είναι απαραίτητο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αποτελεί απόδειξη αποτυχίας της διαχείρισης της ευρωπαϊκής κρίσης από το Βερολίνο.
 
Απέρριψε ωστόσο την κατηγορία της καγκελαρίου περί ανευθυνότητας του κόμματός του σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι Σοσιαλδημοκράτες με την ψήφο τους βοήθησαν να εγκριθούν τα πακέτα διάσωσης των ευρωπαϊκών χωρών, όταν, σε πολλές περιπτώσεις, δεν τα είχαν υπερψηφίσει κάποιοι από τους βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων.
 
Αναφερόμενος στο ζήτημα των τραπεζών, ο κ. Στάινμπρουκ σημείωσε ότι με τον ίδιο ως καγκελάριο, δεν θα χρησιμοποιούνται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για την ανακεφαλαιοποίηση ξένων τραπεζών και δεν θα διατίθενται χρήματα Γερμανών για τη διάσωση ξένων τραπεζών.
 
Είπε ακόμη ότι οι τράπεζες θα διασώζονται με τα χρήματα των επενδυτών και όχι των φορολογουμένων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:58