search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:53
MENU CLOSE

Εδώ τα καλά ληγμένα

03.09.2013 21:00
Εδώ τα καλά ληγμένα - Media

Στην εποχή του μνημονίου το είδαμε και αυτό…Από την 1η Σεπτεμβρίου τρώμε και ληγμένα τρόφιμα αλλιώς τον κατιμά!!!

Στην εποχή του μνημονίου το είδαμε και αυτό…Από την 1η Σεπτεμβρίου τρώμε και ληγμένα τρόφιμα αλλιώς τον κατιμά!!!
 
Τα τζιμάνια του Υπουργείου Ανάπτυξης ωστόσο τα ονομάζουν  «Τρόφιμα Περιορισμένης Διατηρησιμότητας» τα οποία επιτρέπεται πλέον να τοποθετούνται σε ξεχωριστά ράφια και σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα υπόλοιπα, για τα οποία δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης.
 
Μάλιστα τα «νέου τύπου» τρόφιμα θα προσφέρονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ με χαμηλότερη τιμή διαχωρίζοντας τους πολίτες σε δύο κατηγορίες τους έχοντες και τους μη κατέχοντες.
 
Για την δημιουργία βέβαια εντυπώσεων δεν ήταν λίγα τα σουπερ μάρκετ που άρχικά έσπευσαν να  πουν ότι αρνούνται να προχωρήσουν σε διάθεση τροφίμων περασμένης διάρκειας…¨Όσο όμως περνούν οι ημέρες τα γυρνάνε και τώρα επισημαίνουν αν ο ανταγωνισμός τους το επιβάλει τότε και αυτοί όσο και αν δεν το θέλουν θα υποκύψουν!!!
 
Όσο για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που καλούνται να τα ανύπαρκτοι και ανίκανοι να διασφαλίσουν ελέγχους αφού είναι γνωστό ότι οι δυνατότητες του ΕΦΕΤ είναι εξαιρετικά περιορισμένες.  Σε όλο τον ΕΦΕΤ εργάζονται αυτή τη στιγμή μόλις και μετά βίας 200 άτομα προσωπικό για να διενεργούν ελέγχους, σε όλη την Ελλάδα.
 
Την αδυναμία τους αυτή τη γνωρίζουν καλά τα εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήματα έτοιμου και πρόχειρου φαγητού τα οποία κατά πάσα δυνατόν θα εκμεταλευτούν την διάταξη αυτή και στον βωμό του κέρδους θα σερβίρουν τα ληγμένα προϊόντα στους πελάτες!!! 
 
Εντωμεταξύ δεν είναι καθόλου απίθανο, αφού δεν ορίζεται από το νόμο να δούμε δημόσια νοσοκομεία και τους παιδικούς σταθμούς να προμηθεύονται ληγμένα τρόφιμα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις περικοπές που έχουν γίνει στην υγεία
 
Πολιτισμός, ελευθερία, φτήνια προιόντων, όλα για το λαό αλλά και για τις εταιρείες  που βλέποντας τον τζίρο τους να πέφτει βρήκαν τρόπο να κερδίσουν από τα σκουπίδια τους !!!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29