search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:43
MENU CLOSE

Αυλαία για το Ευρωμπάσκετ με πρώτο αντίπαλο της Εθνικής τη Σουηδία

04.09.2013 06:35
Αυλαία για το Ευρωμπάσκετ με πρώτο αντίπαλο της Εθνικής τη Σουηδία - Media

Με στόχο να επιστρέψει στο βάθρο,  μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην Πολωνία το 2009, η «Επίσημη Αγαπημένη» μπαίνει σήμερα (18:45) στη μάχη του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, με πρώτη αντίπαλο τη Σουηδία.

Με στόχο να επιστρέψει στο βάθρο,  μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην Πολωνία το 2009, η «Επίσημη Αγαπημένη» μπαίνει σήμερα (18:45) στη μάχη του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, με πρώτη αντίπαλο τη Σουηδία.

Ο αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μετά την ήττα από τη Νιγηρία στο προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας, φαίνεται πως έχει πεισμώσει τους διεθνείς, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να επαναφέρουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην κορυφή της Ευρώπης.

Η διοργάνωση ξεκινάει σήμερα, για πρώτη φορά χωρίς κάποιο ξεκάθαρο φαβορί. Τα τελευταία χρόνια η Ισπανία ήταν το Νο1 στα προγνωστικά, αλλά αυτή την φορά οι απουσίες των Πάου Γκασόλ, Ναβάρο και Ιμπάκα την έχουν αποδυναμώσει αισθητά. Βέβαια αυτό δεν την πτόησε να κάνει 8/8 νίκες στα φιλικά… Επίσης με πολλές ελλείψεις θα παραταχθεί και η αντίπαλος της Ελλάδας στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, Ρωσία (Κιριλένκο), ενώ και η Σερβία θα κατέβει στο παρκέ χωρίς τον μεγάλο της σταρ, Μίλος Τεόντοσιτς. Υπολογίσιμες για μετάλλιο είναι και οι Γαλλία, Κροατία, Λιθουανία και Τουρκία.

Με νέο ομοσπονδιακό προπονητή τον Ιταλό, Αντρέα Τρινκιέρι και με ηχηρές απουσίες (Διαμαντίδης, Σχορτσιανίτης, Κουφός, Καλάθης) η «γαλανόλευκη» θα ξεκινήσει την προσπάθειά στο Δ΄ όμιλο της διοργάνωσης, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στην πόλη Κόπερ. Στην (χωρητικότητας 5.000 θεατών) «Μπονιφίκα Αρένα» θα βρίσκονται και περίπου 50 Έλληνες φίλαθλοι που ταξίδεψαν από την πατρίδα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού για να συμπαρασταθούν στην Εθνική.

Πρώτη αντίπαλος της «γαλανόλευκης» θα είναι σήμερα στις 18:45 ο θεωρητικά «αδύναμος κρίκος» του ομίλου, Σουηδία.  Από κει και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς ακολουθεί η Ρωσία (5/9, 22:00), η ισχυρή Τουρκία (7/9, 22:00), η Ιταλία (8/9, 18:45) και τελευταία η Φινλανδία (9/9, 15:30).
Στη δεύτερη φάση θα περάσουν οι τρεις πρώτοι από τους τέσσερις ομίλων.

Το σημερινό πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Α' όμιλος (Λιουμπλιάνα): Ισραήλ-Μ. Βρετανία 15:30, Βέλγιο-Ουκρανία 18:45, Γαλλία-Γερμανία 22:00.
Β΄ όμιλος (Γεσενίτσε): Λετονία-Βοσνία 15:30, ΠΓΔΜ-Μαυροβούνιο 18:45, Σερβία-Λιθουανία 22:00.
Γ΄ όμιλος (Τσέλιε): Γεωργία-Πολωνία 15:30, Ισπανία-Κροατία 18:45, Τσεχία-Σλοβενία 22:00.
Δ΄ όμιλος (Κόπερ): Τουρκία-Φινλανδία 15:30, Σουηδία-Ελλάδα 18:45, Ρωσία-Ιταλία 22:00.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις πρώτοι του ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση, όπου σχηματίζεται νέος όμιλος με τους τρεις πρώτου του Γ’ Ομίλου (Ισπανία, Σλοβενία, Κροατία, Πολωνία, Τσεχία και Γεωργία). Από αυτόν περνούν στα προημιτελικά οι τέσσερις πρώτες ομάδες και ακολουθεί η γνωστή διαδικασία των νοκ άουτ.
 
Σημειώνουμε ότι οι έξι πρώτες ομάδες της διοργάνωσης προκρίνονται απευθείας στο Μουντομπάσκετ του 2014, που θα γίνει στην Ισπανία (θα γίνουν επτά τα εισιτήρια, αν οι Ισπανοί είναι στην εξάδα). Πάντως η FIBA θα μοιράσει και τέσσερις wild cards (κάρτες ελεύθερης συμμετοχής) σε ομάδες που θα κρίνει η ίδια για να συμπληρωθεί το παζλ του Μουντομπάσκετ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:43