search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:16
MENU CLOSE

Ο Σημίτης: όσα είπε και όσα «ξέχασε»

05.09.2013 09:54
Ο Σημίτης: όσα είπε και όσα «ξέχασε»  - Media

Πολλά επαινετικά σχόλια συγκέντρωσε από – προφανώς φανατικούς θαυμαστές και υποστηρικτές του στα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης η ομιλία του Κώστα Σημίτη. Κάποιοι φαίνεται πως είτε ζουν σε παράλληλο σύμπαν, ή έστω σε άλλη χώρα.

Πολλά επαινετικά σχόλια συγκέντρωσε από – προφανώς-  φανατικούς θαυμαστές και υποστηρικτές του στα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης η ομιλία του Κώστα Σημίτη.
Κάποιοι φαίνεται πως είτε ζουν σε παράλληλο σύμπαν, ή έστω σε άλλη χώρα. Ο πρωθυπουργός που κυβέρνησε την χώρα επί 8 χρόνια δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τα δικά του λάθη και παραλείψεις. Δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να υπερασπιστεί το μέχρι πρότινος «καμάρι» του, την ένταξη δηλαδή της χώρας στην ΟΝΕ, που αμφισβήτησε έντονα η Άνγκελα Μέρκελ.
Ο πρώην πρωθυπουργός, που εμφανίστηκε μετά από χρόνια σε κομματική συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ, μίλησε σε ένα γνωστό ακροατήριο αξιωματούχων, τιμαριούχων, στελεχών που μπούκωσαν από τιμές, δόξα και …άλλα, ως σφοδρός επικριτής του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών ταγών. Επέκρινε σφόδρα τη ρουσφετολογία και την έλλειψη μεταρρυθμιστικής ενόρασης του πολιτικού προσωπικού της χώρας λες και ο ίδιος ήταν ένα σπάνιο εξωτικό πτηνό που έγινε πρωθυπουργός χωρίς κομματικό και υπουργικό παρελθόν, χωρίς διαδρομή και χρησιμοποίηση των ίδιων ακριβώς μέσων που επέκρινε και κατακεραύνωσε χτες. Με την άνεση του πολιτικού αναλυτή, του ακαδημαϊκού ερευνητή που εξετάζει την πολιτική από το απόμακρό γραφείο του δεν θυμήθηκε ονόματα, όπως Τσουκάτος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Siemens, που μεσουράνησαν επί δικής του θητείας. Δεν μίλησε καθόλου για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, για την παντελή έλλειψη προετοιμασίας της χώρας και  της αγοράς για την μετάβαση από την δραχμή στο ευρώ όταν μέσα σε μια νύχτα το παλιό πενηντάδραχμο έγινε ένα ευρώ αξίας 254 δραχμών.
Ο κ. Σημίτης στην ομιλία του υπερασπίστηκε τα προγράμματα λιτότητας, σημειώνοντας με νόημα ότι ο Παπανδρέου έταξε απ’ αυτά που δεν υπήρχαν το 2009. Όμως δεν βρήκε ούτε μια λέξη συμπάθειας, συμπόνιας, κατανόησης για την οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική καταστροφή που υπέστησαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, από αποφάσεις που δεν πήραν οι ίδιοι. Δεν είπε ούτε μια λέξη για όσα εκατομμύρια είχαν την αφέλεια να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ σε απανωτές εκλογικές μάχες και κατάντησαν να μην κοιμούνται τα βράδια από το άγχος πως θα βγάλουν την επόμενη μέρα.
Δεν βρήκε μια λέξη για το πώς κατά τη γνώμη του πρέπει να βγούμε απ’  αυτό το αδιέξοδο.
Αν αφαιρέσεις όλα όσα δεν είπε ο συνήθως σιωπηλός κ. Σημίτης μπορεί και να έκανε μια ενδιαφέρουσα ομιλία…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:15