search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:42
MENU CLOSE

Εργασία με συνθήκες γαλέρας

05.09.2013 21:00
Εργασία με συνθήκες γαλέρας - Media

Ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε εργασιακό μεσαίωνα  έχει γραφτεί επανειλημμένα. Το καινούργιο του πράγματος όμως είναι ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή του Κράτους το οποίο κατευθύνεται από πολλών και κάθε λογής μικροπαραγοντίσκων !!!

Ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε εργασιακό μεσαίωνα  έχει γραφτεί επανειλημμένα. Το καινούργιο του πράγματος όμως είναι ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή του Κράτους το οποίο κατευθύνεται από πολλών και κάθε λογής μικροπαραγοντίσκων !!!

Είναι  γεγονός ότι αυτός  ο εργασιακός μεσαίωνας ήρθε μέσα από τις  συνειδήσεις και τις νοοτροπίες των επιχειρηματιών αυτής της χώρας, όπου θέλουν ένα εργασιακό περιβάλλον όλο και πιο αδηφάγο σε μια  ζούγκλα όπου μπορούν οι ίδιοι να  κυβερνούν ως θηρία!!!
 
Και όλα αυτά για το κέρδος αφού το μόνο που θέλουν είναι να γεμίσουν τις παχυλές τους τσέπες  από το κατακρήμνισμα  του εισοδήματος των μισθωτών κατά 45% μέσα σε τρία χρόνια … Οι μισθωτοί σύμφωνα και με την  έκθεση της ΓΣΕΕ, για την οικονομία και την απασχόληση, την τελευταία τριετία από μειώσεις των αποδοχών τους και από τις φορολογικές επιβαρύνσεις έχασαν 37 δις ευρώ συμβάλλοντας στη μείωση της εγχώριας ζήτησης κατά 31,3% επιστρέφοντας στο επίπεδο του έτους 1994 (19 χρόνια πριν)  ενώ η αγοραστική δύναμη των αποδοχών τους την ίδια περίοδο 2010-2013 μειώθηκε κατά 37,2%, επιστρέφοντας στα επίπεδα του έτους 2000.
 
Εντωμεταξύ κανείς δεν μιλά αφού η ανεργία συνεχίζει να παίρνει  εφιαλτικές διαστάσεις που θυμίζουν τις πιο δύσκολες εποχές της ελληνικής ιστορίας  
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ  η ανεργία  επέστρεψε στα επίπεδα του 1961.  Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι η ανεργία θα αυξηθεί και έως το τέλος του 2013 θα αγγίξει το 29% με 30% ενώ τον επόμενο χρόνο θα φτάσει στο ποσοστό του 31,5%.
 
Και το πιο τραγικό είναι ότι η  ανεργία χρειάζεται (αν όλα τα υπόλοιπα πάνε άριστα) 20-25 χρόνια για να επιστρέψει στο  όριο του 10% … Ειδικότερα δεκατρία χρόνια θα χρειαστούν για να εξαφανιστεί η κυκλική ανεργία στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο ετήσιος αριθμός ανάπτυξης στη χώρα μας το διάστημα αυτό ανέρχεται στο 2%, σμφωνα με μελέτη με τίτλο: «Μπορεί η παραγωγή να προβλέψει την ανεργία: Μια ματιά στο Νόμο του Okun για την Ελλάδα», την οποία εκπόνησαν οι καθηγητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου και ΑΠΘ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:42