search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17
MENU CLOSE

Τουλάχιστον 4 ακόμα νεκροί από τις συγκρούσεις στην Ταϊλάνδη

15.05.2010 08:37
Τουλάχιστον 4 ακόμα νεκροί από τις συγκρούσεις στην Ταϊλάνδη - Media

Τέσσερις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στις συγκρούσεις που συνεχίζονται στη Μπανγκόκ.

Τέσσερις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στις συγκρούσεις που συνεχίζονται στη Μπανγκόκ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα νέα θύματα των τελευταίων 24 ωρών φτάνουν τα 20 και οι τραυματίες τους 141 τραυματίες.

Την ίδια ώρα, οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τις περιοχές όπου βρίσκονται. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι η κυβέρνηση αναλάβει τις ευθύνες της», δήλωσε ο Κουαντσάι Πραϊπάνα, ένας από τους επικεφαλής των διαδηλωτών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, από την πλευρά του, απηύθυνε έκκληση για «επείγουσα επιστροφή στο διάλογο προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση».

Ο στρατός της Ταϊλάνδης έχει αποκλείσει τους διαδηλωτές στο κέντρο της Μπανγκόκ, έχει στήσει δεκάδες σημεία ελέγχου κι έχει καταστήσει σαφές ότι προτίθεται να τους απομακρύνει βίαια. Όπως δήλωσαν κυβερνητικά στελέχη, ο στρατός έχει λάβει άδεια να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά για να «αμυνθεί»…

Θυμίζουμε πως στο σύνολό τους, από την έναρξη της τρέχουσας φάσης των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στα μέσα Μαρτίου, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 50 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους χίλιους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:16