search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:14
MENU CLOSE

«Τσιπραντώνη» βλέπει ο Economist…

06.09.2013 12:27
«Τσιπραντώνη» βλέπει ο Economist… - Media

Αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει παρά την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ  σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές «βλέπει» ο Economist εκτιμώντας ότι η ΝΔ θα παραμείνει ο ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού. Παράλληλα διαπιστώνει ευημερία των αριθμών, αλλά δυστυχία των ανθρώπων, καθώς ανεργία και φτώχεια καλπάζουν.

Αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει παρά την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ  σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές «βλέπει» ο Economist εκτιμώντας ότι η ΝΔ θα παραμείνει ο ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού. Παράλληλα διαπιστώνει ευημερία των αριθμών, αλλά δυστυχία των ανθρώπων καθώς ανεργία και φτώχεια καλπάζουν.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το άμεσο μέλλον επιφυλάσσει πολιτική αστάθεια για τη χώρα καθώς η ακολουθούμενη πολιτική, έχει προκαλέσει μια ακόμα βαθύτερη ύφεση με ταχεία άνοδο της ανεργίας, αύξηση των χρεοκοπιών, αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που μένουν άστεγοι και στερούνται των βασικών αγαθών. που μένουν άστεγοι και στερούνται των βασικών αγαθών.
 
Το ελληνικό ΑΕΠ έχει βρεθεί 25% χαμηλότερα από το γ' τρίμηνο του 2007, ενώ η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ύφεση 4,5% το 2013, ποσοστό αναθεωρημένο από το αρχικό 5,5%.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Εconomist εκτιμά ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Ν.Δ., με τον Αντώνη Σαμαρά επικεφαλής, είναι αυτή που θα αποτελέσει το ρυθμιστικό παράγοντα για το σχηματισμό κυβέρνησης, λόγω της αδυναμίας του κόμματος που ηγείται ο. Αλ. Τσίπρας να πετύχει ή να πετυχαίνει συμμαχίες με άλλους πολιτικούς φορείς της αντίθετης ιδεολογικής κατεύθυνσης.

Ανάκαμψη από το 2015

Η οικονομία θα ανακάμψει, σύμφωνα με την εφημερίδα, το 2015 βοηθούμενη από την ισχυροποίηση των εξαγωγών που θα προκύψουν από την ανάκαμψη στην Ευρώπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:14