search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:26
MENU CLOSE

Αντώνη Σαμαρά, μην κρύβεσαι πίσω από την τρόικα!

06.09.2013 12:41
Αντώνη Σαμαρά, μην κρύβεσαι πίσω από την τρόικα! - Media

Η ευθύνη για την τύχη των αμυντικών βιομηχανιών ανήκει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Η ευθύνη για την τύχη των αμυντικών βιομηχανιών ανήκει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση «να μην τολμήσει να κρυφτεί πίσω από τις πιέσεις της τρόικας και της Επιτροπής».
 
Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ, του ΕΚΘ και των σωματείων στις αμυντικές βιομηχανίες, ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι οι βιομηχανίες αυτές έχουν εμπλακεί σε ένα «περίεργο παιγνίδι» του μνημονίου και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, όπως τις αντιλαμβάνεται η τρόικα.
 
Πρόσθεσε δε, πως η «μάχη» για τη διάσωση των αμυντικών βιομηχανιών έχει μεγάλη σημασία γιατί για πρώτη φορά το κράτος καλείται να λειτουργήσει ως εργοδότης και μια νίκη των εργαζομένων θα είναι και νίκη για τη χώρα.
 
Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κουτσούκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν «τριτοκοσμική» χώρα και οι Έλληνες σαν «ιθαγενείς» και υπογράμμισε πως «αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πει όχι στην τρόικα, τότε δεν έχει και λόγο να υπάρχει».
 
Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αμυντικές βιομηχανίες, που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου.
 
«Δεν θα επιλέξουμε συνθήκες καλύτερης σφαγής» τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στον κλάδο του μετάλλου Γιάννης Στεφανόπουλος(φωτογραφία), εξηγώντας ότι διαφωνούν και με την πρόταση της τρόικας για «ξαφνικό θάνατο» και της κυβέρνησης για εκκαθάριση εν λειτουργία, που θα οδηγήσει στον τεμαχισμό και τη διάλυση των επιχειρήσεων.
 
Οι πρόεδροι των σωματείων στα ΕΑΣ Παναγιώτης Δούκας και στην ΕΛΒΟ Θεόδωρος Αλιόγκας αντέκρουσαν με οικονομικά στοιχεία τα επιχειρήματα της τρόικας και της κυβέρνησης για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αμυντικές βιομηχανίες και υποστήριξαν ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, χωρίς απολύσεις, και να γίνουν βιώσιμες και κερδοφόρες.
 
Στα ΕΑΣ, η μισθοδοσία μειώθηκε από 82.000.000 σε 22.000.000 ευρώ, τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν σε 32.000.000 ευρώ, οι εργαζόμενοι είναι 8 μήνες απλήρωτοι και το ανεκτέλεστο έργο της εταιρίας ανέρχεται σε 50.000.000 ευρώ.
 
Στην ΕΛΒΟ, το λειτουργικό κόστος μειώθηκε κατά 40%, σήμερα είναι 15.000.000 ευρώ, οι εργαζόμενοι έχουν τέσσερις μήνες να πληρωθούν και το ανεκτέλεστο έργο υπολογίζεται σε 35.000.000 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:26