search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:31
MENU CLOSE

Ανοιχτός ο «μέγας πλούτος»

08.09.2013 21:00

Διέψευσε το υπουργείο Οικονομικών ότι έχει επέλθει παραγραφή στις υποθέσεις φορολογικού ελέγχου 1.750 φορολογουμένων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Διέψευσε το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ότι έχει επέλθει παραγραφή στις υποθέσεις φορολογικού ελέγχου 1.750 φορολογουμένων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που ερευνώνται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται ότι με υπουργική απόφαση του Απριλίου του 2011 είχαν συγκροτηθεί 32 Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου για τη διενέργεια οριστικού (τακτικού) φορολογικού ελέγχου περίπου 1.750 φορολογουμένων με ιδιαίτερη έμφαση στις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 2238/1994.

Ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων των συνεργείων αυτών, ανατέθηκε στη συνέχεια (Νοέμβριος του 2012) στα Διαπεριφερειακά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, για τον καλύτερο συντονισμό του ελεγκτικού έργου και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση των ελέγχων. «Ο έλεγχος των εν λόγω φυσικών προσώπων εμπίπτει πλέον στις αρμοδιότητες του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Όλα τα στοιχεία που αφορούν τους ελέγχους των ανωτέρω υποθέσεων δημοσιεύονται μηνιαίως στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, προσθέτει ο Μαυραγάνης και επισημαίνει ότι «δεν έχει επέλθει παραγραφή για τις ανωτέρω υποθέσεις».

Σας θυμίζουμε ότι η εφημερίδα «6 Μέρες» είχε δημοσιεύσει στις 3.12.2012 τη λίστα με όλα τα ονόματα που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φορολογικών αρχών, επισημαίνοντας μάλιστα τις καθυστερήσεις των υπηρεσιών, σύμφωνα με τις ερωτήσεις που είχαν κατατεθεί στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών. Τόσο στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «6 Μέρες» όσο και σε δεκάδες άλλα Μέσα Ενημέρωσης που δημοσίευσαν τη σχετική λίστα δεν γινόταν καμία αναφορά περί φοροφυγάδων, αφού το δημοσίευμα στηριζόταν σε έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών καθώς και σε εκθέσεις των κλιμακίων ελέγχων της εφορίας που έχουν συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03