search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:19
MENU CLOSE

ΔΕΘ: Οι ένστολοι «προθερμαίνουν» την ατμόσφαιρα!

06.09.2013 16:35
ΔΕΘ: Οι ένστολοι «προθερμαίνουν» την ατμόσφαιρα! - Media

Λίγες ώρες πριν φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, οι ένστολοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί κατέβηκαν στους δρόμους, όχι για να αστυνομεύσουν αλλά για να διαμαρτυρηθούν.

Λίγες ώρες πριν φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, οι ένστολοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί κατέβηκαν στους δρόμους, όχι για να αστυνομεύσουν αλλά για να διαμαρτυρηθούν.
 
«Βγείτε να δείτε που μας οδηγείτε» φωνάζαν οι ένστολοι έξω από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στα γραφεία.
 
Η πορεία ξεκίνησε από τη Λ. Νίκης και μέσω των οδών Μ. Ιωσήφ, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Εγνατία και Βενιζέλου θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
 
Το ραντεβού είχε δοθεί για τις πέντε το απόγευμα, στον Πύργο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, στο περιθώριο της 78ης ΔΕΘ.
 
Πυροσβέστες και λιμενικοί εξέφρασαν την αντίδρασή τους στις περικοπές, ενώ ήδη, όπως λένε, εκτελούν τα καθήκοντά τους χάρη στη φιλοτιμία τους, αφού οι ελλείψεις είναι σημαντικές.
 
Στη συγκέντρωση πήραν μέρος ένστολοι από διάφορες περιοχές, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στις ομιλίες τους, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για την εξεύρεση λύσης.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, ένστολοι και αυτοί, σημειώνοντας πως από τη μέρα που σταμάτησε η λειτουργία της, η πόλη έχει αλλάξει προς το χειρότερο, ρίχνοντας την ευθύνη στην Κυβέρνηση.
 
Στους συγκεντρωμένους μίλησε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέροντας: "Δεν δεχόμαστε μειώσεις σε μισθούς και δεν δεχόμαστε να φυλάνε τα χωριά και τις πόλεις μας, παρακρατικές οργανώσεις. Για αυτό είμαστε ενάντια στην υποβάθμιση των σωμάτων ασφαλείας".
 
Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία εκπροσώπων κομμάτων της αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ),  μέλη της ΑΔΕΔΥ, ενώ σε μικρή απόσταση από τη συγκέντρωση των ένστολων από τα σώματα ασφαλείας, βρίσκονταν συνάδελφοί τους, αστυνομικοί, που είναι σε υπηρεσία, στα μέτρα ασφαλείας για τη συγκέντρωση και την πορεία που θα ακολουθήσει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
 
 
Πηγή: thesstoday

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:18