search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:07
MENU CLOSE

Γιούργκεν Σταρκ: «Με το πακέτο διάσωσης απλά κερδίσαμε χρόνο»

15.05.2010 17:01
Γιούργκεν Σταρκ: «Με το πακέτο διάσωσης απλά κερδίσαμε χρόνο» - Media

Με απαισιοδοξία βλέπει το μέλλον,  όσον αφορά την αποσόβηση της κρίσης στην ευρωζώνη, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιούργκεν Στάρκ.

Με απαισιοδοξία βλέπει το μέλλον,  όσον αφορά την αποσόβηση της κρίσης στην ευρωζώνη, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιούργκεν Στάρκ.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung δήλωσε ότι με το να «υιοθετηθεί ένα πακέτο διάσωσης 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της ελληνικής κρίσης και σε άλλα κράτη της ζώνης του ευρώ, το μόνο που κάναμε είναι να κερδίσουμε χρόνο, τίποτα περισσότερο».

Στη συνέχεια ο οικονομολόγος τόνισε ότι «η διαδικασία των κυρώσεων εναντίον των κρατών που παραβιάζουν τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας πρέπει να αποπολιτικοποιηθεί».

Σύμφωνα με τον Σταρκ «κανένας μηχανισμός δεν θα έχει αποτέλεσμα δίχως μεταρρύθμιση των οικονομιών της ευρωζώνης και χωρίς σχέδια εξοικονόμησης».

Ο οικονομολόγος υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξε «καμία πολιτική πίεση» προς το ίδρυμα, όταν αυτή ανέφερε πρόσφατα ότι έτοιμη να αγοράσει ομόλογα του δημοσίου.

Την ίδια στιγμή, ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, υπερασπίστηκε το σχέδιο για τη στήριξη της ζώνης του ευρώ που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι «η ΕΕ είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για την προάσπιση του ενιαίου νομίσματος».

«Οι αγορές βρίσκονται στην πιο δύσκολη κατάσταση μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξη του που θα δημοσιευτεί την Δευτέρα στο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ από τη μεριά της, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, προειδοποίησε ότι η ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης της Γερμανίας προϋποθέτει δύσκολες επιλογές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:07