search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:31
MENU CLOSE

«Μικρό θαύμα» βλέπει ο Σαμαράς στην Ελλάδα…

07.09.2013 09:23
«Μικρό θαύμα» βλέπει ο Σαμαράς στην Ελλάδα… - Media

Αισιόδοξος για την πορεία των αριθμών και της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, μιλώντας για πρωτογενή πλεονάσματα και ανάκαμψη ενώ επιτέθηκε σφοδρά στον ΣΥΡΙΖΑ επανερχόμενος στην θεωρία των δύο άκρων.

Αισιόδοξος για την πορεία των αριθμών και της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, μιλώντας για πρωτογενή πλεονάσματα και ανάκαμψη ενώ επιτέθηκε σφοδρά στον ΣΥΡΙΖΑ επανερχόμενος στην θεωρία των δύο άκρων.

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η οικονομία μετά από έξι χρόνια ύφεσης αλλάζει σελίδα, γίνεται και πάλι ανταγωνιστική».
 
Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το μότο της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του, εμφανίστηκε περίπου ως «μεσσίας» καθώς επανέλαβε αρκετές φορές ότι σταθεροποιήθηκε η χώρα, η οποία βρισκόταν «στο χείλος της χρεοκοπίας», και απετράπη ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ.
 
«Αποτρέψαμε την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και η Ελλάδα είναι πολύ πιο υπολογίσιμη και ισχυρή και θα γίνει ακόμη πιο υπολογίσιμη και ισχυρή» δήλωσε εμφατικά.
 
Μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε ο πρωθυπουργός στην σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος το οποίο θα επιτευχθεί «σύμφωνα με όλα τα στοιχεία» το 2014, προσθέτοντας ότι τα οφέλη από αυτή την εξέλιξη θα διατεθούν για την ανακούφιση των ενστόλων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
 
Στη συνέχεια ο Α.Σαμαράς  επανέλαβε τη δέσμευσή του για ενιαίο συντελεστή φόρου 15% και για ΦΠΑ χαμηλότερο από το σημερινό για τα περισσότερα είδη «όταν βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες» και «πάντα στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων».
 
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι «επενδύει στην καταστροφή της χώρας»  και δεν δίστασε να τον εξισώσει με την Χρυσή Αυγή λέγοντας πως «τα δυο άκρα καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση, διχάζουν το λαό, περιφρονούν το νόμο και την δημοκρατία, δεν έχουν καμία πρόταση για το αύριο…Κανείς τους δεν θα κυβερνήσει, γιατί δεν μπορεί να κυβερνήσει, το μόνο που θέλουν είναι να συγκρουστούν πάνω από τα ερείπια της χώρας. Δεν θα τους περάσει».

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος για τη χώρα ο Σαμαράς
 
Με σκληρή γλώσσα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά «επικίνδυνο για τη χώρα και τους πολίτες της».

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «πλασάρει τη ''θεωρία των δύο άκρων'' για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη πλήττοντας έτσι τη δημοκρατία τη στιγμή που συνεργάτες του προτείνουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, σερβίρει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και στοιχεία που του κάνει δώρο η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ για να εξωραΐσει την καταστροφή και τον πόνο που έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό».

«Είναι καιρός να σταματήσει να κρύβεται και να απολογηθεί για την πολιτική του. Έστω για μια φορά πριν αποχωρήσει οριστικά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, κάνει λόγο για «μια παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου» και υποστηρίζει ότι «το βασικό ερώτημα που άφησε ο πρωθυπουργός να πλανάται είναι εάν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση. 

 
Ολόκληρη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά:

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24