search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12
MENU CLOSE

Μείωση μισθών κατά 13% προτείνει η ΕΣΕΕ!

08.09.2013 08:39
Μείωση μισθών κατά 13% προτείνει η ΕΣΕΕ! - Media

Την επίσημη πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για μείωση μισθών 13% στους εμποροϋπαλλήλους γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την επίσημη πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για μείωση μισθών 13% στους εμποροϋπαλλήλους γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κλαδική σύμβαση στον κλάδο του εμπορίου, ο κ. Κορκίδης σχολίασε μέσω του ΣΚΑΪ πως η επίσημη πρόταση της Συνομοσπονδίας είναι μείωση 13% στους μισθούς.

Η πρόταση θα κατατεθεί σύντομα στους εργαζόμενους, με τον κ. Κορκίδη να εκφράζει την ελπίδα του πως «στόχος είναι να σωθεί η κλαδική».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ πρόσθεσε ότι οι δανειστές ζητούσαν μείωση 32%. 

Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Κορκίδης έχει άδικο. Δεν μας πείθει το επίχειρημά του ότι η τρόικα ζητά 32%. Μια νέα μείωση στους μισθούς θα μειώσει παραπάνω την αγοραστική δύναμη, άρα και το τζίρο» σχολίασε στον ίδιο τηλεοπτικό μισθό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης

«Άλλα έλεγε ο κ. Κορκίδης παλιά άλλα λέει τώρα. Πρόκειται για ένα μέτρο που μπορεί φαινομενικά να βοηθήσει κάποιες μικρές επιχειρήσεις, όμως η αμέσως επόμενη επίπτωση θα είναι να μειωθεί η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων και να φέρει χειρότερα αποτελέσματα. Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος» σχολίασε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάσταση με την αντίστροφη λογική, με διαφύλαξη των συμβάσεων και με το να ελαφρύνουμε τη μικρή και μεσαία επιχείρηση» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται αριστερά ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ Βασίλης Κροκίδης και δίπλα του ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03