search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:23
MENU CLOSE

Οι τέσσερις προτάσεις για την απεργία στα σχολεία

09.09.2013 06:36
Οι τέσσερις προτάσεις για την απεργία στα σχολεία - Media

Δύο ημέρες πριν από τον αγιασμό στα σχολεία, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ συνεδριάζουν με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσουν οι καθηγητές.

Δύο ημέρες πριν από τον αγιασμό στα σχολεία, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ συνεδριάζουν με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσουν οι καθηγητές.

Οι 62 από τις συνολικά 88 Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) έχουν υπερψηφίσει πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί ακόμα η μορφή δράσης.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί εάν οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ – τρεις έδρες στο ΔΣ), απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ – δύο έδρες), 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ – τρεις και δύο έδρες αντίστοιχα) ή δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ – μία έδρα).

«Όχι» στην επιστράτευση

Πάντως, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως τον Ιούνιο «η επιστράτευση κρίθηκε αναγκαία όταν απειλήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον» ενώ για τώρα απάντησε ξεκάθαρα «όχι».

Έστειλε παράλληλα μήνυμα στους εκπαιδευτικούς σημειώνοντας ότι «η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να προστεθούν επιπλέον βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, όσον αφορά στη μόρφωση των παιδιών».

Την ίδια έκκληση απηύθυνε προς τους εκπαιδευτικούς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Οι ελληνικές οικογένειες έχουν πάρα πολλά βάρη ας μην τους προσθέσουμε άλλα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών, όπως δήλωσε και χθες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:23