search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:20
MENU CLOSE

Είναι καλό που μας επαινεί ο Μπαρόζο;

09.09.2013 11:22
Είναι καλό που μας επαινεί ο Μπαρόζο; - Media

Ρητορικό το ερώτημα μεν, μας επαινεί όντως, δε…
Ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερει ότι «η εφαρμογή του τωρινού προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο, η ελληνική κυβέρνηση, κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχει κάνει ουσιαστικές προόδους»…

Ρητορικό το ερώτημα μεν, μας επαινεί όντως, δε…
Σε συνέντευξή του στο αυστριακό πριοδικό «Προφίλ»,  ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι «η εφαρμογή του τωρινού προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο, η ελληνική κυβέρνηση, κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχει κάνει ουσιαστικές προόδους τόσο για τη δημοσιονομική σταθερότητα όσο και για την επίτευξη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας -και αυτές τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις είχε επαινέσει τον περασμένο Ιούλιο το Eurogroup, ενώ ο επόμενος έλεγχος του προγράμματος θα γίνει το φθινόπωρο».
 
Ως προς το αν ο ίδιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας ή μιας άλλης χώρας-μέλους από την Ευρωζώνη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  αναφέρει πως πριν από δύο χρόνια στοιχηματιζόταν κάτι τέτοιο, στην πραγματικότητα όμως όχι μόνον συνεχίζουν να παραμένουν στην Ευρωζώνη όλα τα μέλη της, αλλά πρόκειται να προστεθεί και ένα επιπλέον μέλος με την ένταξη σε αυτή, την 1η Ιανουαρίου του 2014, της Λετονίας.
Όπως προσθέτει ο κ. Μπαρόζο, όλα αυτά δείχνουν ότι η ανθεκτικότητα της ΕΕ είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι προφήτευαν μερικοί αναλυτές, κυρίως εκτός της Ευρώπης.
 
Απαντώντας σε ερώτηση ως προς την αναγκαιότητα ενός νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, ο κ. Μπαρόζο παραπέμπει στην απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012, στην οποία, όπως σημειώνει, αναφέρεται ότι κάθε περαιτέρω μέτρα βοήθειας, εφόσον είναι απαραίτητα, θα εξετασθούν εάν η Ελλάδα πετύχει ένα ετήσιο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και επιπλέον εάν έχουν εκπληρωθεί όλοι οι όροι που προβλέπονται στο πρόγραμμα, και ως εκ τούτου ο ίδιος δεν θέλει να κάνει τώρα κάποιες εικασίες.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:20