search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:21
MENU CLOSE

Νέος δανεισμός, νέα μέτρα!

09.09.2013 13:34
Νέος δανεισμός, νέα μέτρα! - Media

Επικοινωνιακό τρόπο για να περάσει τα νέα μέτρα που θα χρειαστούν, εξετάζει η κυβέρνηση, την ώρα που ο Γ. Στουρνάρας προτείνει νέο δανεισμό για να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά κενά.
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Σαμαράς.

Επικοινωνιακό τρόπο για να περάσει τα νέα μέτρα που θα χρειαστούν, αν παραμείνει στην εξουσία, εξετάζει η κυβέρνηση.
 
Με δεδομένο πως τη διετία 2015-2016, αν όχι νωρίτερα, θα υπάρχει χρηματοδοτικό κενό τουλάχιστον 4ων δισεκατομμυρίων ευρώ, το επιτελείο της κυβέρνησης και οι αρμόδιοι της Συγγρού ψάχνουν τρόπο για να κρύψουν τα νέα μέτρα σε νέο «αμπαλάζ».
 
Αν η κυβέρνηση αναμένει κενό 2,5 δις και οι δανειστές μας 4 δις, είναι βέβαιο με τα σημερινά δεδομένα ότι θα κινηθεί ανοδικά.
 
Η κυβέρνηση δεν θέλει βέβαια με κανέναν τρόπο να αναφέρεται η λέξη «μέτρα» ιδιαίτερα όταν ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μίλησε για «μικρό θαύμα» αποκλείοντας νέα μέτρα, αφού η χώρα «δεν τα αντέχει».
 
Δεν τα αντέχουν όμως ούτε τα κόμματα, ούτε και οι βουλευτές τους.
 
Η ΔΗΜΑΡ τα αποκλείει, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τα επικοινωνήσει και οι περισσότεροι βουλευτές της Ν.Δ. μόνον στο άκουσμα παθαίνουν εγκεφαλικό. Για την Αντιπολίτευση ούτε λόγος!
 
Άσχετα βέβαια με το τι θέλει η κυβέρνηση, οι δανειστές έχουν τη δική τους άποψη και πιέζουν για αποτελέσματα και πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ.
 
Η κυβέρνηση πάντως ελπίζει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στη μείωση της ύφεσης και στην πιο συντονισμένη λειτουργία της κυβέρνησης
 
Πάντως, η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας διαψεύδει νέα μέτρα, παραδέχεται ωστόσο πως υπάρχει ήδη χρηματοδοτικό κενό 4,5 δισ. ευρώ για το 2014 και περίπου 5,5 ως 6 δισ. ευρώ για το 2015».
 
Ο κ. Στουρνάρας ωστόσο έχει τη λύση που ακούει στο όνομα: Δανεισμός.
 
Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς:
 
Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις 17 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχει επαφές με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόσο, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.
 
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, θα έχει διαβούλευση με τα ανώτατα ευρωπαϊκά όργανα ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα το α' εξάμηνο του 2014.
Κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην ελληνική προεδρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:19