search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:12
MENU CLOSE

Τρισέ: Η Ελλάδα καθυστέρησε να λάβει τα μέτρα

16.05.2010 09:31
Τρισέ: Η Ελλάδα καθυστέρησε να λάβει τα μέτρα - Media

«Η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ στο γερμανικό περιοδικό Der Speigel.

«Η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ στο γερμανικό περιοδικό Der Speigel.

«Η ελληνική κυβέρνηση άργησε πολύ να αναγνωρίσει το μέγεθος του προβλήματος και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Εμείς στην ΕΚΤ ήμασταν σαφείς στις προειδοποιήσεις μας ότι η κυβέρνηση πρέπει να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, σε ερώτημα για το αν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, η Ζαν-Κλοντ Τρισέ απέκλεισε το ενδεχόμενο αναφέροντας: «Αν μία χώρα μπει στην Ευρωζώνη μοιράζεται κοινό πεπρωμένο με άλλα μέλη».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε ακόμη πως από την αρχή της κρίσης, το 2008, «βιώσαμε και χούμε δραματικές στιγμές» καθώς περνάμε την χειρότερη κρίση μεταπολεμικά.

«Δεν πρόκειται για μια επίθεση στο ευρώ Είναι σαφές ότι είναι κυρίως ευθύνη των Ευρωπαίων να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αποτρέπουν τις σημερινές σοβαρές εντάσεις που έχουν ξεσπάσει στην Ευρώπη», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:12