search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:29
MENU CLOSE

Θα συνεχίζουν να «παλεύουν» στους Ολυμπιακούς!

09.09.2013 15:43
Θα συνεχίζουν να «παλεύουν» στους Ολυμπιακούς! - Media

Θα παραμένει η Πάλη Ολυμπιακό Άθλημα και μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016, όπως αποφάσισαν οι «Αθάνατοι», στο Μπουένος Άϊρες.

Να παραμείνει η Πάλη Ολυμπιακό Άθλημα και μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016, αποφάσισαν οι «Αθάνατοι», σε χθεσινή τους ψηφοφορία, στο πλαίσιο της 125ης συνόδου της ΔΟΕ, στο Μπουένος Αϊρες.
 
Υπέρ του να διατηρηθεί το αγώνισμα της Πάλης τάχθηκαν από τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας, με 49 ψήφους, τα μέλη της ΔΟΕ,  παρά τις προτάσεις που ήθελαν το σκούος ή το μπέιζμπολ να παίρνουν τη θέση της, στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών.
 
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδίας της Πάλης, Πάρης Κουρτζίδης μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 έκανε λόγο για νίκη της Πάλης:
 
«Κερδίσαμε, η πάλη παραμένει Ολυμπιακό Άθλημα. Είχαμε σκεφτεί διάφορα σενάρια για το τι θα γινόταν αν έβγαινε η πάλη από τους Ολυμπιακούς. Το σημαντικότερο είναι ότι η πάλη κέρδισε και τέλος καλό, όλα καλά. Αλλά θα πρέπει να ξυπνήσουμε και να κοιτάξουμε το καλό της πάλης όλοι μας», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.
 
Η πάλη, που ήταν από τα βασικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (Αθήνα 1896) και έκτοτε «απουσίασε» μία μόνο φορά από τη διοργάνωση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900 στο Παρίσι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33