search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:18
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Σκεπτικισμός για τη ρωσική πρόταση διεξόδου για τη Συρία

10.09.2013 06:58
Ομπάμα: Δεν χρειάζεται ν\

Με σκεπτικισμό υποδέχτηκε ο Λευκός Οίκος την πρόταση της Ρωσίας για διεθνή έλεγχο στα χημικά όπλα της Συρίας, η οποία έγινε δεκτή από το καθεστώς της Δαμασκού.

Με σκεπτικισμό υποδέχτηκε ο Λευκός Οίκος την πρόταση της Ρωσίας για διεθνή έλεγχο στα χημικά όπλα της Συρίας, η οποία έγινε δεκτή από το καθεστώς της Δαμασκού.
 
«Νομίζω ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αρχικά με σκεπτικισμό», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του NBC.
 
«Αυτό ενδεχομένως αποτελέσει μια πολύ θετική εξέλιξη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, θα εξετάσει διεξοδικά με τη Ρωσία το κατά πόσο είναι σοβαρή η συγκεκριμένη πρόταση.
 
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του PBS, ο Μπάρακ Ομπάμα ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20, συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το ενδεχόμενο εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τη Συρία.
 
«Συνομιλήσαμε σχετικά με το θέμα. Και αυτό αποτελεί τη συνέχεια των συνομιλιών που έχω με τον πρόεδρο Πούτιν εδώ και αρκετό καιρό», είπε.
 
Ωστόσο, δύο Αμερικανοί γερουσιαστές των Δημοκρατικών, ο Τζον Μακέιν και η Λίντσεϊ Γκράχαμ, δήλωσαν ότι η πιθανότητα να παραδώσει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ τον έλεγχο του χημικού του οπλοστασίου, πρέπει να κάνει τα μέλη του Κογκρέσου ακόμα πιο πρόθυμα να υπερψηφίσουν την χορήγηση άδειας για στρατιωτική επέμβαση.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο διάγγελμα που αναμένεται να απευθύνει απόψε προς τον αμερικανικό λαό ο Μπάρακ Ομπάμα. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:16