search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:57
MENU CLOSE

Άνθιμος σε Ρεπούση: «Στο τέλος θα μας πείτε να ρίξουμε την Ακρόπολη για να βλέπουμε το Φάληρο» (ΒΙΝΤΕΟ)

11.09.2013 09:01
Άνθιμος σε Ρεπούση: «Στο τέλος θα μας πείτε να ρίξουμε την Ακρόπολη για να βλέπουμε το Φάληρο» (ΒΙΝΤΕΟ) - Media

Να εξομολογήσει την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση προσφέρθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, με αφορμή τη τοποθέτησή της για τη διδασκαλία των θρησκευτικών, των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών.

Να εξομολογήσει την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση προσφέρθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, με αφορμή τη τοποθέτησή της για τη διδασκαλία των θρησκευτικών, των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών.
 
Αναλυτικά, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Άνθιμος ανέφερε: «Λέει το Σύνταγμα, ο σκοπός της παιδείας είναι να ανατραφούν τα παιδιά με την παράδοση την πνευματική και τον ελληνικό πολιτισμό».

«Έτσι που το πάτε θα μας πείτε στο τέλος πρέπει να ρίξουμε και την Ακρόπολη για να βλέπουμε καλύτερα το Φάληρο», είπε, ενώ παρατήρησε πως «μια κυρία αναστατώνει όλο τον ελληνισμό για να τα γκρεμίσουμε όλα».
 
Επειδή τα παιδιά που είναι στην εκκλησία είναι βαφτισμένα στην ορθοδοξία και κατηχημένα από την οικογένειά τους, δεν μπορεί και η εκκλησία να μην πει τη γνώμη της για τέτοια ζητήματα, πρόσθεσε.
 
Αύριο πρωί αν θέλει η κ. Ρεπούση ας έρθει για εξομολόγηση, είπε ο κ. Άνθιμος

Απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ αν η εκκλησία είναι αντίθετη στη διδασκαλία της βιολογίας στα σχολεία, ο κ. Άνθιμος είπε: «Όχι, αλλά έχετε ιδεολογική σκοπιμότητα δική σας. Να τη χαρείτε, αλλά δε μπορούμε να τη δεχτούμε». 
 
Νωρίτερα η κ. Ρεπούση, αναφερόμενη στην τοποθέτησή της στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, είχε αναφέρει: «Είπα ότι τα θρησκευτικά θα πρέπει να διδάσκονται με έναν τρόπο που είναι περισσότερο ιστορία και σημασία των θρησκειών κι όχι με τη μορφή της κατήχησης και του προσηλυτιμού, ή της θρησκευτικής προπαγάνδας».

  (Το βίντεο είναι από το dogma.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43