search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:39
MENU CLOSE

Το δαχτυλίδι της φωτιάς

11.09.2013 21:00
Το δαχτυλίδι της φωτιάς - Media

Σαν ιδανικός αποχαιρετισμός σε ένα κινηματογραφικό καλοκαίρι που οπωσδήποτε δε στερήθηκε τις χολιγουντιανές ταινίες καταστροφής, το νέο φιλμ από το σκηνοθέτη των “Hellboy” και του «Λαβύρινθου του Πάνα» αποτελεί μια γιγαντιαία επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε εδάφη γειτονικά με την ιαπωνική ποπ μυθολογία. 

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Χάναμ, Ίντρις Έλμπα, Ρίνκο Κικούκι, Τσάρλι Ντέι
 
Σαν ιδανικός αποχαιρετισμός σε ένα κινηματογραφικό καλοκαίρι που οπωσδήποτε δε στερήθηκε τις χολιγουντιανές ταινίες καταστροφής, το νέο φιλμ από το σκηνοθέτη των “Hellboy” και του «Λαβύρινθου του Πάνα» αποτελεί μια γιγαντιαία επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε εδάφη γειτονικά με την ιαπωνική ποπ μυθολογία. Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ανακαλύπτει τεράστια απόλαυση στην επική μάχη μεταξύ των θαλάσσιων τεράτων που απειλούν την ανθρωπότητα και των τρομερών ρομπότ που θα συγκρουστούν μαζί τους – μια απόλαυση που μοιράζεται αβίαστα μαζί μας, ελέγχοντας απόλυτα τα τεχνικά του μέσα και αφήνοντας μια πιο σοφιστικέ αντίληψη περί κινηματογραφικής αφήγησης να διαφανεί μέσα στον ορυμαγδό. Δεν είναι διόλου εύκολο να φιλμάρεις μάχες τεράτων με πρωτοτυπία και αποτελεσματικότητα, όπως αποδεικνύουν αμέτρητα ναυάγια του παρελθόντος που ωχριούν μπροστά στη μαεστρία του Ντελ Τόρο. Την ίδια στιγμή, το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» χωλαίνει εμφανώς στην ανάδειξη του ανθρώπινου παράγοντα, που αποδίδεται άψυχα και διεκπεραιωτικά σε επίπεδο χαρακτήρων και συναισθημάτων. Ένα εξαιρετικό υπερθέαμα, αρκεί να αναγνωρίσουμε τα όριά του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10