search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:24
MENU CLOSE

Ελεύθεροι αυτοί που «έσπασαν» τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

12.09.2013 07:07
Ελεύθεροι αυτοί που «έσπασαν» τα γραφεία της Χρυσής Αυγής - Media

Ελεύθεροι αφέθησαν οι 46 συλληφθέντες οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κατηγορούνται για τα επεισόδια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ορίστηκε δίκη για τις 9 Δεκέμβρη.

Ελεύθεροι αφέθησαν οι 46 συλληφθέντες οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κατηγορούνται για τα επεισόδια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ορίστηκε δίκη για τις 9 Δεκέμβρη.
 
Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης στους 46 συλληφθέντες οπαδούς του ΠΑΟΚ που κατηγορούνται για τα επεισόδια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όλοι τους αφέθησαν ελεύθεροι, όπως αναμενόταν, αλλά θα περάσουν από δίκη, η οποία ορίστηκε για τις 9 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη βρέθηκα περίπου 70 φίλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες, μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ «Θύρα 4» που καλούσε τους οπαδούς της ομάδας σε συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Το περιστατικό συνδέεται με την πολυσυζητημένη φωτογραφία του Αλβανού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Έργκους Κάτσε, ο οποίος «πόζαρε» φορώντας φανέλα του UCK, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ της «Χρυσής Αυγής» και των οργανωμένων συνδέσμων του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το αποκορύφωμα αυτής της κόντρας ήταν το χθεσινό συμβάν, που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα, όταν πολυπληθής ομάδα ατόμων, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έφεραν «ασπρόμαυρα» διακριτικά, επιτέθηκε με πέτρες και κροτίδες στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στην οδό Καζαντζάκη.

Όπως έγινε γνωστό, από την επίθεση προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζονται τα γραφεία, ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε άμεση και προχώρησε σε 46 προσαγωγές υπόπτων στην περιοχή πέριξ των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης. Μετά την εξέτασή τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:20