search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:06
MENU CLOSE

«Ο Άκης έχασε το μέτρημα από τις πολλές μίζες»

12.09.2013 10:39
«Ο Άκης έχασε το μέτρημα από τις πολλές μίζες» - Media

Την ενοχή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 16 συγκατηγορούμενών του πρότεινε η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη. «Πήρε τόσες μίζες που δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να τις υπολογίσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ενοχή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 16 συγκατηγορούμενών του πρότεινε η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη ζητώντας την απαλλαγή δύο κατηγορουμένων, εκφράζοντας αμφιβολίες για την ενοχή τους.

Για τον Άκη Τζοχατζόπουλο η εισαγγελέας ανέφερε ότι αποδείχτηκε πλήρως η ένοχη του και ότι προέκυψαν συντριπτικές αποδείξεις. «Πήρε τόσες μίζες που δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να τις υπολογίσει. Πήρε μίζες με βαλίτσες, με τσάντες, από λογαριασμούς σε λογαριασμούς εταιρειών, άτομο σε άτομο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αδειλίνη.

Η εισαγγελέας απέδωσε κεντρικό ρόλο στον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννη Σμπώκο ως μέλος της βασικής ομάδας διακίνησης «μαύρου χρήματος» του Άκη Τσοχατζόπουλου.
 
Μιλώντας μάλιστα για το προσωνύμιο “Bosco” που περιέχεται στα κατασχεθέντα χειρόγραφα του πρώην υπουργού ανέφερε ότι πρόκειται για τον κ. Σμπώκο προσθέτοντας ότι «ο επονομαζόμενος και “Βοσκός”, που κατάγεται από τα Ανώγεια, όπως ο βοσκός φυλάει τα πρόβατα, αυτός φυλούσε τα χρήματα του πρώην υπουργού».
 
Καταδικαστική, επίσης, ήταν η τοποθέτηση της εισαγγελέως και για τον ξάδελφο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα αποδίδοντάς του «ηγετικό ρόλο» καθώς «για λογαριασμό του εξάδελφου του είχε συστήσει εταιρείες και διαχειριζόταν χρήματα σε πολλά μέρη του κόσμου που δεν έχουν ακόμα βρεθεί».

Σχετικά με τη λογίστρια  του πρώην υπουργού Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η εισαγγελέας δήλωσε ότι είχε «σημαντικό ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος, καθώς έβρισκε κατάλληλους αχυράνθρωπους και διαχειριζόταν χρήματα offshore εταιρειών».

Παράλληλα, για τον ιδιοκτήτη της ΙΑΝΟΣ Νίκο Καρατζά η εισαγγελική λειτουργός είπε ότι γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων του πρώην υπουργού.

Τέλος η εισαγγελέας εξέφρασε αμφιβολίες για την ενοχή δυο κατηγορουμένων, του επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη και του Κύπριου δικηγόρου Σπύρου Χατζηνικολάου των οποίων εισηγήθηκε την απαλλαγή.

Στη συνέχεια αγόρευσε ο αναπληρωτής Εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος στον Ακη Τσοχατζόπουλο είπε: «Βρίσκεστε εδώ γιατί έχετε διαπράξει ένα ατιμωτικό έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού».
 
Και ο κ. Παναγιωτόπουλος στην αγόρευσή του έκανε λόγο για αλαζονική και αυθάδη συμπεριφορά του πρώην Υπουργού απέναντι στην κοινωνία και απέναντι στους νόμους της πατρίδας του «τα συμφέροντα της οποίας είχε δώσει όρκο ότι θα προστατεύει».
 
«Είναι πολλά τα ανομήματά του», πρόσθεσε.
 
Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στη δωροδοκία των πολιτικών, κάλεσε τους δικαστές να αποφασίσουν λαμβάνοντας υπ’ όψιν το συναίσθημα του λαού.
 
«Η δωροδοκία πολιτικών βρίσκει εμπόδιο τη Δικαιοσύνη, η οποία θα ρίξει βαρύ τον πέλεκυ σε όσους αποδειχθεί ότι ασέλγησαν σε βάρος του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57