search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:48
MENU CLOSE

Εξαήμερη άδεια στο Δημόσιο για χρήση Η/Υ; Ξεχάστε τη…

13.09.2013 05:53
Εξαήμερη άδεια στο Δημόσιο για χρήση Η/Υ; Ξεχάστε τη… - Media

Στην επιβεβαίωση ότι οι «δεξαμενές» της διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου θα είναι οι δήμοι και οι περιφέρειες, η υγεία αλλά και ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ του Δημοσίου, προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην επιβεβαίωση ότι οι «δεξαμενές» της διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου θα είναι οι δήμοι και οι περιφέρειες, η υγεία αλλά και ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ του Δημοσίου, προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις προθέσεις του η κατάργηση της εξαήμερης (σε ένα έτος) άδειας για χρήση υπολογιστή στο Δημόσιο.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά: «Οι δεξαμενές για την εύρεση προσωπικού θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφεί πλεονάζον προσωπικό αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος αξιολόγησης στην Υγεία, και η αξιολόγηση της «περιφέρειας του δημοσίου», δηλαδή τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου».
 
Αναφορικά με τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ είπε πως ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις, αλλά και «σχέδια ορθολογικής διαχείρισης», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες.
 
Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η κυβέρνηση «θα είναι συνεπής στο στόχο που έχει θέσει για ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός πώς μέσα σε δύο μήνες πήγαμε από το μηδέν σε πενταψήφιο αριθμό υπαλλήλων.»
 
Μάλιστα, αναφορικά με την κινητικότητα, σημείωσε πως «δεν πρόκειται μονάχα για ένα προαπαιτούμενο αλλά και για ένα χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης του προσωπικού του Δημόσιου.»
 
Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι στις προθέσεις του είναι να καταργήσει την εξαήμερη (σε ένα έτος) άδεια για χρήση υπολογιστή στο Δημόσιο, καθώς, όπως είπε, «οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.»
 
 
Πηγή: aftodioikisi.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:47