search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:56
MENU CLOSE

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε μέλη του ΚΚΕ(ΒΙΝΤΕΟ + ΕΙΚΟΝΕΣ)

13.09.2013 06:27
Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε μέλη του ΚΚΕ(ΒΙΝΤΕΟ + ΕΙΚΟΝΕΣ) - Media

Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν πως δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Πέραμα.

Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν πως δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Πέραμα.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 23.55 στη λεωφόρο Δημοκρατίας περίπου 50 άτομα επιτέθηκαν με λοστούς και καδρόνια σε ομάδα περίπου 30 ατόμων που διενεργούσε αφισοκόλληση και τραυμάτισε 8 εξ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
 
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, οι επιτιθέμενοι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής που τους έστησαν ενέδρα και τους επιτέθηκαν «με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό».
 
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

Η αστυνομία προχώρησε σε κατ’ οίκον έρευνα στα σπίτια τριών ατόμων στο Πέραμα, τους οποίους αναγνώρισαν ναυτεργάτες που συμμετείχαν στην αφισοκόλληση του ΚΚΕ και κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον τους.
 
Οι καταζητούμενοι απουσιάζουν από τα σπίτια τους και οι οικείοι τους δηλώνουν ότι έχουν να τους δουν από χθες το βράδυ.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. καθυστέρησε 9 ώρες από την στιγμή που έγινε το συμβάν και αφού πρώτα δημοσιοποιήθηκε το γεγονός από τον «Ριζοσπάστη».

Στην επίθεση αναφέρθηκε και ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΚΚΕ: Ύπουλη και δολοφονική η επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ύπουλη και δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής χτες το βράδυ στο Πέραμα, σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση προπαγανδίζοντας το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – "Οδηγητή". Από τη δολοφονική επίθεση υπήρξαν εννιά τραυματίες στελέχη του ΚΚΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης.
 
Ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης -με αυτοκίνητα και μηχανάκια βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα- αποδεικνύουν το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης.
 
Ανάμεσα στους χρυσαυγίτες, ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι με κράνη και άλλοι με μπλούζες, ήταν οι επικεφαλής τους, γνωστοί φασίστες και τραμπούκοι του Περάματος, Πανταζής και Καστρινός.
 
Η χτεσινή δολοφονική επίθεση επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό. Η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ που ανάμεσα τους ήταν και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος.
 
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα αποφασιστικά να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την τραμπούκικη δράση τους. Με συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας στους χώρους δουλειάς και συνοικίες.
 
Δίνοντας άμεση απάντηση, η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα».
 
 
ΣΥΡΙΖΑ: «Προκλητική η ανοχή της αστυνομίας»

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας την επίθεση νεοναζί εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ κάνει λόγο για προκλητική ανοχή των αστυνομικών αρχών που ούτε χτες συνέλαβαν κάποιον χρυσαυγίτη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ χτες στο Πέραμα. Η θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς.

Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση. Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή».

Ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ

"Ανακοινώνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί περί ολιγωρίας των αστυνομικών Αρχών, σχετικά με το περιστατικό επίθεσης και τραυματισμού μελών του Κ.Κ.Ε., τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Πέραμα Αττικής.
 
Επισημαίνεται ότι, η πρώτη ενημέρωση του κέντρου της Άμεσης Δράσης για το περιστατικό έγινε τηλεφωνικά την 00:08:17 ώρα σήμερα. Το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 00:10:57 ώρα, το δεύτερο την 00:12:07 ώρα και το τρίτο την 00:12:09.
 
Ακολούθως την 00:12:19 ώρα κατέφθασε η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων, ενώ στη συνέχεια, διαδοχικά και μέχρι την 00:29:52 ώρα είχαν φτάσει συνολικά στο σημείο εννιά (9) περιπολικά τάξης και ασφάλειας και δύο (2) ομάδες ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων η κάθε μια, δηλαδή συνολικά πάνω από τριάντα οκτώ (38) αστυνομικοί.
 
Κατά το χρόνο άφιξης των αστυνομικών οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει και πραγματοποιήθηκαν επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό  και τη σύλληψη τους.
 
Οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες". 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το alfavita.gr


ΠΑΣΟΚ: Πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας

"Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας.
 
Δυστυχώς στους 300 βουλευτές που έχουν χρέος να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο ένας Εφιάλτης.
 
Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να απαντήσουν με μια φωνή χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.
 
Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση".
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24