search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:23
MENU CLOSE

Κόντρα Μαρινάκη-Μελισσανίδη

13.09.2013 06:58
Κόντρα Μαρινάκη-Μελισσανίδη - Media

Σε ολική ρήξη έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την ΟΠΑΠ Α.Ε., με τους πρωταθλητές να ζητούν και επίσημα την απεμπλοκή τους από οποιαδήποτε συνεργασία με τον συγκεκριμένο οργανισμό.

Σε ολική ρήξη έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την ΟΠΑΠ Α.Ε., με τους πρωταθλητές να ζητούν και επίσημα την απεμπλοκή τους από οποιαδήποτε συνεργασία με τον συγκεκριμένο οργανισμό.

Η κόντρα αποκτά και προσωπικό χαρακτήρα, αφού από τη μία πλευρά βρίσκεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης με την πρόσφατη εμπλοκή του στην ΑΕΚ και στον ΟΠΑΠ και από την άλλη ο Βαγγέλης Μαρινάκης του νταμπλούχου Ολυμπιακού.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως θέση στο θέμα που έχει προκύψει με τη χορηγία του ΟΠΑΠ στην ΑΕΚ πήρε ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας φανέλας της Ένωσης και μιλώντας σε «πηγαδάκια» που στήθηκαν μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο ηγέτης του Δικεφάλου φέρεται να ανέφερε:
 
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Αυτά που έκαναν τα τελευταία 15 χρόνια να τα ξεχάσουν. Έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Αυτοί φοράνε φουρό. Εμείς δεν ασχολούμαστε με κανέναν, οι άλλοι ασχολούνται με μας».
 
Κι αφού αναρωτήθηκε «αν είναι δυνατόν να ασχολούνται με την ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική, με τον Μανδραϊκό θα παίζουμε», είπε ανάμεσα σε άλλα: «Δεν ανοίγω καμία βεντέτα. Βεντέτα ανοίγω μόνο με μάγκες. Αυτοί τελειώσανε»!

Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους θεωρούν ότι επικρατεί αδιαφάνεια σχετικά με τον τρόπο που θα μοιραστεί η χορηγική «πίτα» της εταιρείας στο ποδόσφαιρο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ της ερασιτεχνικής κατηγορίας θα παίρνει 2.5 εκ. ευρώ, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός μόλις 2 εκ. ευρώ.

Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός μιλούν για αλλοίωση του χαρακτήρα του ΟΠΑΠ, που στηριζόταν στους τρεις άξονες της ανάπτυξης της αθλητικής οικονομίας, της κοινωνικής προσφοράς και της διαφάνειας.

Μάλιστα, οι κινήσεις των «ερυθρολεύκων» μπορούν να συνδυαστούν και με τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με ισχυρούς χορηγούς, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκαν και συμφωνίες με την Emirates και την Τράπεζα Πειραιώς.

Η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς τον ΟΠΑΠ

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την ΟΠΑΠ ΑΕ:
 
Προς
 
ΟΠΑΠ ΑΕ
 
Υπόψη: κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου
 
Πρόεδρου
 
"Κύριε Πρόεδρε,
 
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός υπέγραψε με την εταιρεία σας τη σύμβαση χορηγίας έχοντας την πεποίθηση ότι βασίζεται στην αρχή της ανταποδοτικότητας και ότι η εταιρεία σας προβαίνει στη σύναψη αυτής της συμβάσεως γνωρίζοντας και έχοντας σταθμίσει την αξία, τη δυναμική, την αξιοπιστία, τη διεθνή εικόνα και θέση της ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στα πλαίσια και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν. Σας υπενθυμίζω, αν και απόλυτα περιττό, αλλά αισθάνομαι υποχρεωμένος να το κάνω επειδή μου ζητήσατε να σας απευθυνθώ εγγράφως, ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η πρώτη στη βαθμολογία της UEFA ελληνική ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, αποτελεί παράδειγμα οικονομικής ευρωστίας και απολαμβάνει της σταθερής και ακλόνητης εμπιστοσύνης δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων σε κάθε αγωνιστική της εκδήλωση. Καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες ώστε να διασφαλίζει την ποιότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καταπολεμώντας τα φαινόμενα βίας και συμβάλλοντας στην προβολή του αθλητισμού της χώρας μας διεθνώς ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια.
 
Οταν δεχθήκαμε τη μείωση του οικονομικού ανταλλάγματος της χορηγίας στα πλαίσια της επιχειρηματολογίας σας για τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, δεσμευτήκατε προφορικά ότι οι συμβάσεις που υπογράφονται με τις ΠΑΕ της Super League αλλά και γενικότερα η άσκηση της χορηγικής σας πολιτικής θα διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας και ιδιαίτερα της ίσης μεταχείρισης χωρίς αυτό να αλλοιώνεται από οιαδήποτε μεταβολή της μετοχικής σας σύνθεσης. Μας δηλώσατε δε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση της εταιρείας σας στα πλαίσια της αξιοπιστίας των ενεργειών σας στην άσκηση της χορηγικής σας πολιτικής.
 
Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία σας επισήμανα ότι ενέργειες και πρακτικές της Διοίκησης της εταιρείας σας, κατά το τελευταίο διάστημα, κλονίζουν τις αρχές στις οποίες είχαμε την πεποίθηση ότι βασίστηκε η σύναψη της μεταξύ μας συνεργασίας. Περαιτέρω δοκιμάζονται ασφαλώς και οι αρχές που διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας σας λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα ότι η εταιρεία σας εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά την αγορά των παιχνιδιών στοιχήματος σχετικά με την έκβαση και των αγώνων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ όντας απεριόριστα υπεύθυνος τόσο απέναντι στους φιλάθλους του όσο και στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη δεν επιθυμεί να σχετίζεται με οποιοδήποτε χορηγικό πρόγραμμα της εταιρείας σας το οποίο δεν θεμελιώνεται πάνω στις αρχές της ανάπτυξης της αθλητικής οικονομίας, της αναβάθμισης της κοινωνικής προσφοράς και της διαφάνειας. Προς αποφυγή οποιασδήποτε δημόσιας διένεξης σας πρότεινα την αμοιβαία λύση της χορηγικής σύμβασης, γεγονός που αρχικά αποδεχθήκατε ως «εύλογο» και «απολύτως σεβαστό».
 
Ευελπιστώντας ότι η παράκλησή σας να σας αποστείλω την παρούσα είναι προς διευκόλυνσή σας και δεν αποσκοπεί σε διαμόρφωση αντιπαραθέσεων αλλά αποτελεί την ειλικρινή επιθυμία σας για λύση χωρίς εκατέρωθεν επιφυλάξεις, σας καλώ σε άμεση συνεννόηση για την υλοποίησή της.
 
Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένη η αντίθεσή μας σε πρακτικές που θίγουν τη μεγαλύτερη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα και νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο".
 
Για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 
Ιωάννης Βρέντζος
 
Διευθύνων Σύμβουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:23