search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Μιλάνε για να “διώξουν” τον πόλεμο!

13.09.2013 16:37
Μιλάνε για να \"διώξουν\" τον πόλεμο! - Media

«Εποικοδομητικές» χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, για το ζήτημα του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, ο Aμερικανός υπ. Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

«Εποικοδομητικές» χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, για το ζήτημα του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, στη Γενεύη, ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.
 
Οι δύο άνδρες άρχισαν τη δεύτερη ημέρα των επαφών τους με κοινή τους συνάντηση με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για το συριακό, Λαχντάρ Μπραχίμι.
 
Στην τριμερή συνάντηση, συζητήθηκε ευρύτερα το ζήτημα της ειρήνευσης στη Συρία.
 
Οι συνομιλίες των Κέρι και Λαβρόφ για το ζήτημα των χημικών όπλων άρχισαν το βράδυ της Πέμπτης και πιθανόν να συνεχιστούν και εντός του σαββατοκύριακου.
 
Ο Κέρι δήλωσε ότι εργάζονται σε προσπάθεια ανεύρεσης «κοινού τύπου» για το ζήτημα του διεθνούς ελέγχου του συριακού χημικού οπλοστασίου.
 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε την απόφαση της Δαμασκού να ενταχθεί στην Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα «ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση της συριακής κρίσης», προσθέτοντας ότι αποδεικνύει την «πραγματική βούληση» του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ να ακολουθήσει «τη συγκεκριμένη πορεία».
 
Οι ηγέτες της Κίνας και του Ιράν, χωρών οι οποίες έχουν αντιταχθεί στην καταδίκη του καθεστώτος της Συρίας στον ΟΗΕ, σε συνάντησή τους στο Κιργιστάν στα πλαίσια συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, χαιρέτησαν επίσης την κίνηση του προέδρου της Συρίας.


 
Ωστόσο, οι Σύροι αντάρτες απαντούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν ισοδυναμεί με τέλος της αιματοχυσία στη Συρία. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, βασικού στρατιωτικού βραχίονα της αντιπολίτευσης, Λουάι Μοκντάντ,  δήλωσε ότι το συριακό καθεστώς διαθέτει πληθώρα συμβατικών όπλων στην κατοχή του και προσπαθεί να «κερδίσει χρόνο» με τη βοήθεια των Ρώσων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59