search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:46
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Πανίσχυρος ο λαός με αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ»

14.09.2013 06:43
Τσίπρας: «Πανίσχυρος ο λαός με αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ»
 - Media

Με τον αέρα των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακτά το προβάδισμα έναντι της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη ανέβασε τον πήχη κάνοντας λόγο για «αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ»

Με τον αέρα των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακτά το προβάδισμα έναντι της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη ανέβασε τον πήχη κάνοντας λόγο για «αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ»:

«Το σύνθημά μας λέει ότι: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει αυτοδύναμος λαός. Εγώ το αντιστρέφω και σας λέω: Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, θα σημαίνει πανίσχυρος λαός» σημείωσε.

Με μια προεκλογικού τύπου ομιλία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε υπό βροχή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την τριήμερη παρουσία του στη ΔΕΘ και παρουσίασε τους προγραμματικούς άξονες του κόμματος στη βάση των οποίων πρότεινε την αμοιβαία δέσμευση σε ένα νέο ηθικό και πολιτικό, σε ένα «εθνικό συμβόλαιο» με ένα και μόνο σκοπό: «Να ξανακερδίσουμε τη κυριαρχία της πατρίδας μας».

Πάνω απ’ όλα επιχείρησε να μεταδώσει κλίμα αισιοδοξίας ότι «αν ο λαός θέλει» την «δημοκρατική ανατροπή» και την «αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας», τότε «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί», δίνοντας για μια ακόμη φορά το στίγμα της πολιτικής δύναμης που θέλει την ενεργό κινητοποίηση του λαού και όχι την «ανάθεση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απεύθυνε ευρύ κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που υποφέρουν από τα μνημόνια και ανεξαρτήτως του τι ψήφιζαν μέχρι σήμερα ή της ιδεολογίας τους, καλώντας τους σε ενωμένο ανένδοτο αγώνα, «σε ένα πλατύ παλλαϊκό, δημοκρατικό, πατριωτικό, πλειοψηφικό κίνημα για την ανατροπή».

Στήριξη στους εκπαιδευτικούς

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε την «αποφασιστική» και «αταλάντευτη» στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των εκπαιδευτικών – ενόψει της απεργίας που ξεκινά τη Δευτέρα. Απηχώντας τον τρέχοντα προβληματισμό των ηγετικών στελεχών του κόμματος σχετικά με την αναποτελεσματικότητα των επιμέρους απεργιακών κινητοποιήσεων και την ανάγκη να δοθεί μαζική, λαϊκή απάντηση στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όλοι οι επιμέρους αγώνες «να συνενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι» με στόχο το κίνημα να καταγράψει νίκες. «Φτάνουν πια οι επιμέρους αναμετρήσεις» είπε.

«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης, της κρίσιμης, της κεντρικής αναμέτρησης. Και πάνω από όλα: Φτάνουν πια οι περήφανες ήττες. Δεν χρειαζόμαστε άλλες περήφανες ήττες. Να νικήσουμε χρειαζόμαστε. Να νικήσουμε κατά κράτος, να νικήσουμε με μεγάλη διαφορά. Και θα νικήσουμε, όπως σας βλέπω και με βλέπετε».

«Τέλος και για τους νταβατζήδες»

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε «κάθαρση» μιλώντας για τέλος της ασυλίας πολιτικών προσώπων που με πράξεις και παραλείψεις τους έφτασαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Ειδικότερα:

  • προανήγγειλε το τέλος των «νταβατζήδων» και των «φαύλων» ή αλλιώς το τέλος της διαπλοκής της οικονομικής και της πολιτικής εξουσίας,
  • δεσμεύτηκε για απόδοση ευθυνών σε όσους έσυραν τη χώρα στα μνημόνια και οδήγησαν τους Έλληνες στη σημερινή κατάσταση.
  • Προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος και  στη «στενή και ανάρμοστη σχέση ανάμεσα στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα και στο εξίσου φθαρμένο σύστημα της καθεστωτικής ενημέρωσης στη χώρα μας», βάζοντας κανόνες. Ειδικά για τις τηλεοπτικές άδειες σημείωσε πως «θα εκπέμπουν όσοι είναι νόμιμοι και όσοι έχουν τακτοποιήσει τα χρέη τους» και όχι «όσοι στηρίζονται από τις χρεοκοπημένες τράπεζες για να στηρίζουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, που στηρίζει τις χρεοκοπημένες τράπεζες».

Όσον αφορά, τέλος, τις βασικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα και την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, στην εθνικοποίηση των τραπεζών εκείνων που χρηματοδοτούνται από το ΤΧΣ με χρήματα του ελληνικού λαού, στην εγγύηση βασικών αγαθών (ηλεκτρικό, νερό, θέρμανση) και κοινωνικών παροχών (ασφάλιση, υγεία, παιδεία), στην τακτοποίηση χρεών σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, κ.λπ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:46